I København er skibscontainere stablet oven på en flydende base, blevet til bæredygtige og billige kollegieværelser.

At studere fuld tid bliver mere og mere uoverkommeligt rent økonomisk da boligen er en af de store omkostninger, som de studerende står over for. En ny løsning er Urban Rigger, et selskab, der har brugt skibscontainere stablet på en flydende base for at skabe billige studio lejligheder til de studerende.

Designet af Bjarke Ingels firma for Københavns havn, kan dette nye bolig projekt bruges på mange forskellige måder. Et eksempel er et kompleks af 9 skibscontainere stablet i 2 plan på en flydende platform for at skabe 15 studie boliger.

Vinduer og døre udstanses af de korrugerede rammer, og forbindes via glaserede drivhuse vinduespartier. Skibscontainere er arrangeret på en sådan måde, at enderne overlapper hinanden og udgør en fælles have i midten. Tagene på det øverste niveau af skibscontainere går heller ikke til spilde og anvendes til terrasser, haver og sol paneler.

Projektet har også en lav miljøbelastning ved hjælp af genbrugte materialer, varme kilde pumper, solpaneler og lavenergi pumper. Projektet drager også fordel af byens underudnyttede kanaler og kan være med til at fremtidssikre stigende hav-niveauer.

Bjarke Ingels partner, Kai-Uwe Bergmann, skrev i Urban Rigger design, “Med hensyn til stigende vandstand i havene … det er den eneste bygning type, der aldrig vil oversvømme.”

Det er ikke første gang, vi har set en innovativ nyorientering af skibscontainere. Vi har set disse kolosser anvendt som akutte medicinske klinikker i Haiti, pop-up indkøbscentre, regenerere økonomien efter jordskælvet i New Zealand og som bærbare makerspace.

Kunne Urban Rigger være den første af mange til at bruge denne billige arkitektur til at løse problemet med at levere fleksibel, bæredygtig og billige boliger?

Website: http://www.urbanrigger.com/urban-rigger/

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Springwise