Flaskerne er lavet af vegetabilsk oliebaseret sæbe, som dannes i en form og derefter farves ved hjælp af mineral- og plantebaserede pigmenter

Det anslås, at hver person bruger omkring 800 shampooflasker i deres levetid, som hver kan tage tusinder af år at nedbryde. Plastemballage er en af ​​de største miljøsyndere i vores tid, og mange af de værste lovovertrædere kommer fra toiletartikler og kosmetikindustrien. Ifølge det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur kommer en tredjedel af alt affald på deponeringsanlæg fra produkter til personlig pleje. Som svar på dette har Central Saint Martins-studerende, Mi Zhou, opfundet toiletartikelflasker lavet af sæbe.

Zhou’s løsning er et bevis på, og anerkender at engangsemballage godt kan være bæredygtig. Ved også at gøre flaskerne smukke, demonstrerer Zhou, at miljøvenlige produkter kan være attraktive såvel som funktionelle. Måske vil dette tilskynde flere producenter til at søge efter mere innovative løsninger.

Zhou’s brand, Soapack, er ikke kun en miljøvenlig løsning på problemet med emballering af plast toiletartikler, men dets produkter er samtidig meget smukke. Flaskerne er lavet af vegetabilsk oliebaseret sæbe som dannes i en form, og derefter farves ved hjælp af mineral- og plantebaserede pigmenter.

Soapack
Soapack

For at forhindre at flaskerne opløses inden indholdet er opbrugt, er de foret indvendigt og udvendigt med et tyndt lag bivoks. Når indholdet er brugt kan flaskerne bruges som sæbe som opløses efterhånden.

Zhou kom på ideen efter at have bemærket spiselig mademballage og udtaler: “Som designer har jeg genoverveje den aktuelle måde at fremstille og konsumere disse produkter på, og set kritisk på de nuværende engangspakkeremballager.”

Hendes sarte design minder også om parfymeflasker. Ifølge Zhou, “Vi er nødt til at tilskynde folk til at bruge alternativer for at respektere vores miljø bedre, men hvor de ikke behøver gå på kompromis med brugeroplevelsen.”

Kilde: mizhoudesign.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove