DB Breweries i New Zealand har skabt en maskine som forvandler knuste ølflasker til sand, som industrien kan anvende

To tredjedele af verdens strande er på tilbagetog på grund af de mange industrier, som byggerier, elektroniske komponenter og lægemidler, der er afhængige af sand til deres produkter.

I New Zealand bliver 60.000 tons glas deponeret hvert år. Nu vil DB Breweries sørger for at nogle af disse flasker bliver til sand, for hermed at skabe en levedygtig erstatning for naturligt forekommende sand.

På bare fem sekunder bliver en ølflaske til sand via deres maskine. Hver flaske producere 200 gram brugbar sand. Maskinen kan bruges i  barer og restauranter, hvor en glas front, gør det muligt for folk at se det umiddelbare resultat af deres genanvendelse.

DB Breweries arbejder med det kreative bureau Colenso BBDO på kampagnen. Bureauet har tidligere har haft succes med et lignende partnerskab, i at skabe ren biobrændstof fra affaldsprodukter efter brygning.

Bryggerierne i dag finder på en række forskellige måder, for at arbejde mere bæredygtigt, lige fra at bruge regnvand i produktionen til at producere spiselige six pack ringe for at forhindre skade på havdyr.

Web: www.db.co.nz

Forfatter: Redaktionen på ecolove