Alle er i dag klar over, hvor vigtig proteiner er for kroppen. Proteiner holder dig mæt i lang tid, samtidig med at det danner næring til muskler, hår, hud og negle. Du har sikkert hørt, at der er mange proteiner i kød, men ved du også hvordan du får flest mulige proteiner igennem grøntsager?

Selvom vi ofte forbinder proteiner med kød, æg og bønner, så er findes der også proteiner i grøntsager. womanshealthmag.com har sammen med Emily Gilbert, en klinisk diætist, offentliggjort hvordan du kan optage de proteiner der er i grøntsager. Man kan nemlig fremme proteinerne i grøntsagerne ved hjælp af aminosyrer, som blandt andet findes i fuldkornsprodukter. Man kan have behov for at fremme grøntsagsproteinerne, da grøntsager indeholder ukomplette proteiner. Her er en liste med de grøntsager, som indeholder flest proteiner.

 • Ærter
  1 1/4 dl ærter indeholder omkring 3.5 gram protein, og kan både spises rå og tilberedte.
 • Spinat
  1 1/4 dl spinat indeholder stort set lige så mange proteiner som ærter, ca. 3 gram. Spinat kan både spises råt i en salat, tilberedes eller blendes til en frisk grøn juice med lækkert fuldkornsbrød ved siden af.
 • Kartofler
  En kartoffel indeholder ligesom spinaten ca. 3 gram protein og kartoflen kan man jo kokkerere på alverdens måder. Man kan lave dem som pomfritter i ovnen, eller hvad med en dejlig varm kartoffelsuppe med groft brød her til vinter?
 • Broccoli
  Broccolien er en af de mest roste grøntsager nogensinde, hvilket der er gode grunde til. Med hensyn til proteiner, så indeholder 1 1/4 dl ca. 2 gram proteiner.
 • Rosenkål
  De fleste har et ‘love or hate’ forhold til rosenkål – enten elsker de rosenkål, eller også kan de ikke fordrage dem, tilgengæld er de monstersunde og fyldt med vitaminer. Med hensyn til proteiner er de på linje med broccolien. 1 1/4 dl rosenkål indeholder også 2 gram proteiner.
 • Majs
  Der er vidt forskellige meninger om majs, såsom at de er svære at fordøje eller fyldt med sukker men når det kommer til proteiner, så indeholder 1 1/4 dl af søde grøntsag også 2 gram proteiner.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: http://www.femina.dk/sundhed/kost-motion/her-er-de-mest-proteinfyldte-groentsager