Kolesterol er livsvigtigt. Det er blandt andet der fedtstof, som forestår transporten ad essentielle syrer ud af kroppens celler, og der er afgørende for, at vi kan få børn og klare dagligdagens gøremål.

Monascus purpureus er en gærsvamp som vokser på hvide ris som farver dem røde. Ligesom andre svampe- f.eks. østershat, indeholder den forskellige typer af statiner, herunder monocolin K, som er naturens svar på de syntetiske lovastatiner. Statiner, naturlige eller syntetiske, er meget effektive, når det gælder om at sænke kolesteroltallet. De hæmmer visse enzymer. Men det væsentligste at holde sig for øje, at kolesterol er et livsvigtigt fedtstof, der har et utal af vitale opgaver i kroppen. Kolesterol er derfor meget omdiskuteret, fordi det spiller en rolle både i udviklingen af, men også i beskyttelse imod hjertekarsygdomme.

En naturlig vej til en bedre kolesterolprofil.

Brugen af de kolesterolsænkende lægemidler øger ofte behovet for Q10. Det sker idet Q10 og kolesterol syntetiseres ad samme vej i kroppen, og således vil en kraftig hæmning af syntesen af kolesterol også kunne give mangel på Q10. Mangel på Q10 opstår ved anvendelse af høje doser syntetisk statin, for eksempel 40-80 mg/dag. Men hvordan er det så med de naturlige statiner, som findes i røde gær-ris?
Nyer undersøgelser har vist, at ved de lave doser, man giver i kosttilskud ( 10 mg monocolin K ), er det ikke et problem. Så du kan trygt bruge Lipinorm som naturlig metode til at sænke kolesteroltallet til et sundt niveau.

Forfatter: Redaktionen ecolove.dk