Den tidligere Noma-kok Christian F. Puglisi har skabt gourmet på gadeplan, Relæ har nemlig en stjerne i michelinguiden, hvilket gør den til en af byens billigste Michelin-restauranter.

”Vegetarkøkkenet er fremtidens køkken. For det første er vi er nu klar over, at vi har gode grøntsager i Danmark. For det andet giver det grønne køkken kokken en mulighed for at lege, fordi grøntsager giver en stor palet i form af en stor alsidighed i smag og også større end kød. Tag selleri og rødbede – det er begge rodfrugter, men de smager vidt forskelligt. Desuden er grøn mad sundere, og det aspekt tiltrækker mange mennesker”, siger Christian F. Puglisi.

a504029b01215fda54be7696866764a7

Enkelt, råt og godt

Restauranten har en lidt rå stil, er fuld af genbrugsmøbler, nøgne borde, og du finder dit bestik i en skuffe under bordet. Der er plads til 45 mennesker i den aflange restaurant, plus et par ekstra oppe i baren som kan sidde og kigge på kokkene ude i køkkenet. Desuden er en rar og hyggelig atmosfære.

relæ2

Guld i økologi

Det er enkelt at bestille en menu på gourmet restauranten, der er nemlig kun to at vælge imellem. En med kød og en uden kød. Menuerne består af fire smagsfulde retter lavet af økologi og omtanke. ‘Vi ønsker at stille de samme krav til vores producenter, som vi føler, vores gæster bør stille til os, når de går på restaurant, og til deres lokale supermarked når de køber ind. Gode råvarer skal være dyrket økologisk med tanke på etik, kvalitet og naturen’ udtaler Christian F. Puglisi.

Derudover har Christian F. Puglisi har sammen med Anders F. S. Hansen, stiftet sit eget vinfirma ved navn Hvirvelvin, som de selv beskriver som “afslappet, økologisk, biodynamisk, usvovlet, ufiltreret, afmystificeret, ukompliceret og vigtigst af alt, fuldstændig fantastisk!”

Hver menu koster under 325 kr, derfor er Relæ den billigste michelin-restaurant i København.

 

Restauranten ligger på

Jægersborggade 41

2200 København N

Web: www.restaurant-relae.dk/

Kilder:

http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/restaurant-relae (02, maj, 2014)

http://politiken.dk/kultur/madogdrikke/restaurantanmeldelser/ECE1084774/lille-kaelderlokale-serverer-en-ny-version-af-noma/ (15, oktober, 2010)

http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/manfreds-vin (kilde om vinen) (28, april, 2014)