Designet til brug  i de dele af verden der mangler rent vand. Solpanelerne absorbere vand fra luften og rengør vandet som herefter er drikkeligt.

Producenten bag denne opfindelse er Zero Mass Water fra Arizona i USA. Deres solpaneler absorbere vand fra luften for at producere helt rent drikkevand.

På hvert solpanel sidder en vandhane på bagsiden, som producere nok vand til at understøtte en familie på fire. At give folk adgang til deres egen vandkilde uden at skulle have adgang til jordarealer, er en fantastisk opfindelse.

Panelerne bruger et specielt materiale der absorbere luftbåren fugt, der derefter renses ved hjælp af elektricitet genereret af solenergi. Drikkevandet bliver derefter pumpet hen til vandhanen.

Holdet bag Zero Mass Water, mener at beboerne i mere tempererede klimaer også vil være interesseret i at bruge panelerne. For nyligt fik virksomheden tilført finansiering, så de nu er i fuld gang med at producere enheder nok som skal give rent vand til mere end 100.000 flygtningefamilier i Jordan.

Adgang til rent vand er en vigtig del af en vellykket udvikling i verden, og forskerne kigger hele tiden på nye måder der kan hjælpe.

https://www.youtube.com/watch?v=-IQStwqefXE&feature=em-upload_owner

Website: www.zeromasswater.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove