Et britisk selskab har udviklet et innovativt genvindingssystem til at reducere tyggegummiaffald og skabt en ny bæredygtig sammensætning til gummi- og plastindustrien

Fra plast til madaffald er der en stadigt voksende mængde materialer, der kan genbruges. Nu har et britisk-baseret selskab, Gumdrop Ltd, udviklet en ny proces kaldet Gum-tec. Med denne nye metode kan  alle typer tyggegummi genbruges til nye produkter, herunder wellington støvler, mobiltelefon covers, og emballage. Gumdrop hævder, at det i øjeblikket koster omkring 150 millioner GBP om året for at fjerne tyggegummi fra UKs gader. Virksomheden håber at kunne reducere dette ved at tilbyde folk en bedre måde at bortskaffe deres tyggegummi på, end at smide det på gaden.

Gumdrop anvender en lukket genbrugsmodel, og fremstiller Gumdrop, og Gumdrop on-the-go, en rosa beholdere til bortskaffelse af tyggegummi. Gumdrop beholderen kan monteres på væg eller på stang, mens gumdrop on-the-go er en personlig affaldsbeholder, der passer i en nøglering.

Gumdrop nøglering
Gumdrop nøglering

Brugerne placerer deres brugte tyggegummi i plastboblerne, når det er brugt. Når beholderen er fyldt, genvindes beholderne sammen med indholdet af brugt tyggegummi, og forarbejdes herefter til fremstilling af nye Gumdrops, og cyklusen bliver dermed gentaget.  Organisationer, virksomheder og byer, der ønsker at bruge systemet, opkræves et årligt gebyr, som omfatter afhentning af de fulde beholdere.

Gumdrop arbejder også med virksomheder der ønsker at producere produkter lavet af genbrugsmaterialet. Nogle produkter, der allerede er tilgængelige på deres hjemmeside, omfatter blyanter, frisbees og boomerangs, sportskegler og madkasser. Alle produkter kan mærkes med et firmas logo og fremstilles i næsten enhver farve undtagen gennemsigtig. Virksomheden tilbyder også undervisningsmaterialer og værktøjer til at hjælpe kunderne med en vellykket lancering af systemet.

Kildee: www.gumdropltd.com
Email: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove