En nul affald pop-up giver en cirkulær økonomi model for design og fødevareindustrien

Det finske kulturinstitut i New York inviterede kokke fra Helsinki’s Restaurant Nolla til at bringe deres nul affalds mad filosofi til Manhattan med en pop-up restaurant. Restaurant Nolla’s mærkesag er at “reducere, genbruge og kun som sidste ressource, recycle..”

Pop-up restauranten blev opstillet på WantedDesign-messen og deres kommission var åben i fire dage for at falde sammen med NYCxDesign-festivalen.

Den gennemsnitlige restaurant siges at producere op til et ton affaldsproduktion hver uge. I en verden, hvor alle bliver meget mere bevidste om planeten, har restaurantbranchen sin rolle at spille. Som følge heraf arbejdede nulaffaldsbistroen med fødevareproducenterne om at genoverveje deres tilgang til emballage.

Lokale og økologiske produkter blev brugt som nøgle ingredienser i restaurantens vinsmagning menu. Endvidere var lokalet selv bæredygtigt og lavet af genbrugsmaterialer. Det var overvejende bygget af durat, en polyesterharpiks, der indeholder plastikaffald for forbrugere og er 100 procent genanvendeligt.

Selvom lokalet i New York nu er lukket, var de kokke som var involveret i dette projekt, Michelin stjerne kokke fra Helsinki, Finland. I en mere miljøbevidst verden er spørgsmålet om plastaffald særligt fremtrædende. Efter at en dokumentarfilm havde sendt detaljer om omfanget af plastforurening i havet, opfordrede offentligheden til en ændring.

Hver uge kommer flere og flere virksomheder med politiske ændringer for at gøre deres virksomheder mere bæredygtige. Små virksomheder gør også deres del. En pop-up café brugte plastaffald som betaling, og der er endda skabt et spiseligt sugerør.

Hvordan kunne din virksomhed blive mere bæredygtig?

Kilde: www.fciny.org/zerowastebistro
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove