Den Indiske virksomhed EnviGreen har fremstillet en «plast» pose af spiselige, økologiske fødevarer, der kan nedbrydes på mindre end én dag.

Søgningen efter en miljøvenlig erstatning for de allestedsnærværende plastikposer, der anvendes i detailhandelen over hele verden, fik EnviGreen til at bruge fire år, for at finde en løsning på problemet.

Ved hjælp af en kombination af 12 ingredienser, der omfatter bananer, blomst olie, tapioka og majs, er Envigreen´s poser økologiske, spiselige og naturligt biologisk nedbrydelige. Ved hjælp af vand, kan de bortskaffes på én dag eller endda sekunder, hvis du bruger kogende vand. Uden nogen form for hjælp nedbrydes poserne på blot 3 måneder.

Produktionen er startet i Bangalore, og virksomheden har planer om at udvide produktionen til andre byer, før de begynder at distributioner til mindre virksomhedsejere. Poserne bliver i øjeblikket brugt af flere store detailkæder i Indien, Abu Dhabi og Qatar.

EnviGreen´s bæredygtige tilgang til produktionen af poserne, omfatter arbejde med lokale landmænd, hvor de køber deres råvarer.

Med mere end en million plastikposer brugt, hvert minut verden over, er der lang vej at gå, for at nedbringe plastaffald. Men heldigvis findes der lignende projekter rundt om i verden, som arbejder på at finde miljømæssige løsninger, der kan gøre en forskel.

web: www.envigreen.in

Forfatter: ecolove