Supercyclers, er en international samling af berømte designere fokuseret i deres praksis på at opbygge en bæredygtig fremtid i deres produkter, og som forsøger at skabe, og omdanner den generelle opfattelse af affaldsmaterialer i deres design

Da plastaffald stadig er et voksende problem i verden, og regeringerne begynder at begrænse mængden af plastaffald, der dumpes i oceanerne, ser vi mange mennesker der yder en indsats, med det formål at genvinde noget af dette for ikke kun at fjerne det fra havet, men også for at øge dets anvendelighed, sådan som byggesten til byggeri, og nu også genbrugt som stilfuldt køkkenudstyr.

Supercyclers´s hensigt er at skabe stykker af funktionelle men æstetisk tiltalende genstande, for at øge bevidstheden overfor de problemer plastaffald forårsager – Serien der hedder Marine Debris Bakelite Collection, består af 100 procent genbrugsprodukter hentet af partnere fra Ocean Collection, fra de australske strande.

Serien består af alt lige fra skåle, kopper, bakker, kander og en bento kasse, som var den første enhed der blev udstillet, som et succesfuldt konceptdesign ved Tokyo Design Week i 2015.

Hvert produkt er fremstillet ved opvarmning og formning af plastik over metalstøbegods, hvilket resulterer i et marmor ligende udseende, der refererer til bakelitdesign. Dele af serien blev stillet til rådighed fra crowdfunding platformen pozible.com; denne kampagne er nu afsluttet.

Kilde: www.supercyclers.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove