Dette initiativ fremmer plastgenbrug ved at tilbyde gratis offentlig transport til gengæld for plastaffald

Plast er blevet en af ​​de største bekymringer for forbrugerne med hensyn til miljøbeskyttelse. Forskere har opdaget, at der allerede er nok plastik i verden til at mennesker kan bruge det uden at skulle producere mere. At finde måder at genbruge og genanvende det på, er derfor afgørende for at reducere plastaffald. Nu har Surabaya, Indonesiens næststørste by, indarbejdet plastgenbrug i hverdagen.

Beboere opfordres til at bringe deres brugte plastflasker til indsamling til gengæld for gratis busrejser. De kan enten aflevere plastikkopper eller flasker ved terminalen eller bringe dem direkte på bussen. Ti plastik kopper eller fem plastflasker svarer til en gratis to timers busbillet. By administrationen håber, at denne ordning derfor vil bringe Surabaya tættere på målet om at være fri for plastaffald i 2020. I øjeblikket er 15 procent af byens affald plastik.

I gennemsnit kan en enkelt bus samle 250 kg plast hver dag. Efter at have fjernet etiketterne og hætterne, sendes flaskerne derefter på auktion til genanvendelsesanlæg til videre behandling. Alle de penge, der rejses fra auktionen, vender også direkte tilbage til byen som investering i det lokale transportsystem.

Ordningen blev lanceret i april og har vist sig at være meget populær, hvor mange borgere giver positiv feedback og støtte.

Mange miljøaktivister hævder, at enkeltpersoner, der ændre dele af deres hverdag mod en mere miljøvenlig hverdag, ikke har hurtige nok indflydelse på vores planet. Ordninger som dette, hvor regeringerne implementerer ændringer i større målestok, er derfor afgørende for betydelige miljømæssige fremskridt.

Hvordan kan regeringer og virksomheder skaber ændringer, for at fremme miljøbeskyttelse på et bredere niveau?

Kilde: www.indonesia.go.id

Forfatter: Redaktionen på ecolove