Samfund bruger mursten lavet udelukkende af plastaffald til at skabe nye sociale, grønne områder og reducere mængden af lokal miljøforurening

Fællesskaber rundt omkring i verden bygger økonomisk overskuelige offentlige, og private strukturer, som også bidrager til at reducere forureningen. De gør det ved at bruge Ecobricks. Fortalere for mursten ser deres brug som en social bevægelse og valg af livsstil.

Tomme plastflasker fyldt med andre affaldsprodukter bliver til stærke og holdbare byggematerialer, som Ecobrick. Flaskerne er grundigt testet, og tætheden af flasker side om side giver de bedste byggeresultater. Desuden er “murstenene” genanvendelige og fremmer miljøvenligeheden. Ved at fjerne plastaffald fra jorden, vandet og luften, fjerner disse mursten også forureningen fra lokal mad og vand.

For at kvalificere sig som en Ecobrick skal en fyldt flaske overholde visse krav. Den foreslåede minimumvægt for en Ecobrick er 0,35 gange flaskeens oprindelige volumen. To af de mest almindeligt forekommende plastflasker er 600 milliliter og 1500 milliliter. Ecobricks teamet antyder at bruge flasker med mindre størrelse til sidde- og indemøbler og større flasker til større strukturer og udendørs brug. Der kræves ingen maskiner eller særlige færdigheder til at opbygge en Ecobrick, som gør dem til et særligt tilgængeligt byggemateriale. Et sæt af open source-guidebøger giver pakke- og bygningsinstruktioner med forslag, som er tilgængelige på en række sprog. Folk opfordres også til at indsende deres succesfulde design til brug for andre.

Den store mængde af plastaffald der findes i verden tilskynder kreative tilgange til genbrug. Hvilke andre industrielle løsninger kan medvirke til at få en umiddelbar indvirkning på niveauet af den lokal forurening?

Kilde: www.ecobricks.org
Kontakt: www.facebook.com/pg/ecobricks.org