Salget af parfumefri produkter er stigende, men man skal stadigvæk være opmærksom på de skjulte parfumer som kan gemme sig i produkterne.

Forskere og allergilæger advarer mod brugen af ”naturlige” cremer som indeholder diverse duft essenser af f.eks. kamille eller morgenfrueolie samt andre duftgivere hvis du og dine børn vil undgå parfumeallergi. Der forekommer nemlig oftere tilfælde hvor patienterne har fået allergi ved brug af ”naturlige” cremer.

Det ses nemlig ofte at forældre helt udvidende og i bedste mening smører deres børn ind med en naturcreme som indeholder naturlige plantedele. Disse cremer indeholder ofte morgenfrue eller kamilleblomst, men bliver ikke angivet på etiketten som parfume. Men disse ”naturlige” duftstoffer kan rent faktisk være mindst lige så allergifremkaldende som de syntetisk fremstillede parfumer.

Producenterne gør hvad de kan for at deres produkter fremstå sunde og rene, derfor bliver der i flæng brugt både æteriske olier, som ikke skal listes i deklarationen som et duftstof, samt naturlige duftstoffer selvom de også kan være allergifremkaldende.

Der er 26 duftstoffer som er særligt allergifremkaldende, og ifølge lovgivningen skal disse stå på produktdeklarationen. Producenterne lister også disse duftstoffer og sætter en note ved ingrediensen som fremhæver at ingrediensen er af naturlig oprindelse.  Og det virker efter hensigten som et godt salgsargument.

Man får nemlig den opfattelse at naturlige duftstoffer ikke er allergifremkaldende. Der bliver argumenteret for at kroppen nemlig kan genkende naturlige stoffer og derved ikke vil udvise en reaktion. På samme grundlag er der også mange som tror at økologiske hudplejeprodukter heller ikke er allergifremkaldende, men de indeholder jo også naturlige duftstoffer og æteriske olier.

Lider man af eksem eller anden form for sart hud, bør man være ekstra opmærksom på de duftstoffer som findes i hudpleje samt andre produkter man har nærkontakt med. Der er nemlig en større risiko for allergiske reaktioner hvis man har en beskadiget hud.

Men problemet findes ikke kun inden for hudpleje, parfume er nemlig ikke længere et udtryk for en luksuriøs duft som kommer fra en lille dyr flakon. Parfume findes nemlig overalt, uden at vi tænker over det. Der er tilsat parfume i en række forskellige produkter f.eks. vaskepulver, vatrondeller, tandpasta og legetøj. Der er endda nogle forretninger som benytter sig af parfume som de sprayer i luften for at skabe en bedre atmosfære i butikken.

Husk på, at det er det samlede antal af påvirkninger i længden, som medfører udvikling af allergi.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Femina.dk