To hollandske iværksættere kunne løse affaldsproblemet på musikfestivaler med bæredygtige telte af fuldt genanvendeligt pap

Som festival sæsonen nærmer sig, bliver hvert år en stor mængde affald efterladt af festival gæsterne. Dette omfatter tusindvis af billige telte. De fleste af disse ender på lossepladser og spilder dermed en masse ressourcer.

Det Hollandske firma KarTent har skabt en bæredygtig løsning – et pap telt. Teltet har for nylig vundet den prestigefyldte Red Dot Design Award. De er designet til at blive transporteret i lastbiler og købt på festival stederne. Når musikken slutter, vil firmaet også arrangere fjernelse og genbrug af teltene.

KarTent hævder, at hvert telt kan absorbere op til 400 procent af sin egen vægt i vand og stadig bevare sin strukturelle integritet. Papet forbliver også køligere end traditionelle telte på varme dage. Jan Portheine, medstifter af KarTent, forklarer at teltene er meget tykkere end almindeligt pap. Derudover har de ikke nogen belægning for at sikre, at de er fuldt genanvendelige igen. Det forbliver også tørt under en festival begivenhed, da vandet aldrig vil trænge ind, og strukturen vil heller ikke falde sammen. Firmaet hævder yderligere, at KarTent er mere energieffektivt at producere end et almindeligt festivaltelt, da det kun kræver halvdelen af ​​kuldioxid at producere end et almindeligt telt gør.

En anden sjov funktion er, at teltene kan tilpasses med festivallogoer eller at gæsterne selv kan dekorere dem. KarTents blev lanceret i Australien sidste år på Thes and Owls festival i Wollongong og er allerede i brug på andre festivaler i lande rundt om i Europa. Firmaet håber på at kunne udvide endnu mere, og lancerer nye produkter, såsom papsæder, skraldespand og pallebokse fremstillet af genanvendte KarTents.

KarTent dekoreret
KarTent dekoreret

KarTent slutter sig til et væld af innovative og avancerede genanvendelige produkter. Disse omfatter sko fremstillet af genanvendt tyggegummi og emballage, der kan returneres til genanvendelse. Hvilke andre daglige produkter kan der laves af genanvendelige materialer?

Kilde: www.kartent.com
Email: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove