For at hjælpe med at rense Chicagos flod skabte en velgørenhedsorganisation, en fjernstyret robot der opsamler affald, som styres af spillere online

Rivers er en Chicago-baseret velgørenhedsorganisation fokuseret på oprydningen af byens flod og bredder. En af Deres mest synlige arbejdsopgaver er et flydende levested for dyrelivet, installeret midt i floden der løber gennem byen. Et øjeblikkeligt problem, der opstod efter installationen, var ophobningen af affald. Først sendte selskabet hver anden dag, en kajak ud for at rense levestedet. Men på mindre end en dag var enorme mængder affald igen strandet på og rundt om levestedet.

Virksomhedens løsning var at skabe en skraldespand! Resultatet blev TrashBot; en fjernstyret affaldsopsamlingsrobot. TrashBot tillader spillere over hele verden at yde deres bidrag med at rydde Chicagos flod for affald.

Enhver, der er interesseret i at spille spillet, kan tilmelde sig via Urban River hjemmeside. Det miljøvenlige projekt har for nylig lanceret en crowdfunding kampagne på Kickstarter. Den fremtidig udvikling af bot vil sandsynligvis fokusere på overvågning af dyreliv. På samme måde vil slutmålet være, at ingen ønsker at spille, fordi der ikke er mere affald at indsamle.

Kunne online spil være med til at stimulere deltagelse af lokalsamfund i lignende rensningsoperationer?

Kilde: www.urbanriv.org
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove