Økologi herunder økologisk tøj hitter hos de danske børnefamilier. Føtex melder om en 50 pct stigning det seneste år på økologisk fremstillet tøj, og det får nu butikskæden til at udvide deres sortiment.

Butikskædens indkøbschef for tekstiler, Birgitte Søe forventer at salget fortsat vil stige markant.

“Vi ser en tendens, hvor forældre i højere grad ønsker bæredygtigt tøj til deres børn. Inden for økologisk bomuld har vi derfor mere end tredoblet sortimentet inden for det seneste år for at følge med efterspørgslen”, siger Birgitte Søe.

Ifølge hende har føtex-butikkerne alt lige fra bodystockings, kjoler til sweatshirts.

“Og vi kan se, at efterspørgslen fortsat stiger, så vi er langt fra færdige med at udvikle sortimentet”, understreger hun.

Mere økologi på hylderne

Forbrugerne vil have mere økologi, så derfor er Føtex gået i gang med at lave nye aftaler med bomuldsleverandørerne, der sammen med kædens eget designteam kan udvide sortimentet med økologisk børnetøj betragteligt.

Til produktion af tøj i økologisk bomuld er bomulden dyrket uden brug af pesticider eller kunstgødning. Og det er både til gavn for miljøet og bomuldsarbejderne.

Lige nu er over 70 procent af det bomuld, der bruges til produktion af børnetøj i føtex, økologisk. Kæden har sat alle sejl til for, at alt børnetøj inden for de næste par år, er af økologisk bomuld, der hvor det er muligt.

Ansvarlige produkter

“En stor del af kunderne i føtex er børnefamilier. Derfor gør vi rigtig meget for at tilbyde ansvarlige kvalitetsvarer på tværs af hele sortimentet – mad såvel som tekstil, så familierne kan samle alle købene ét sted. Børnetekstil er inden for det seneste år et område, hvor vi særligt har lagt mange kræfter i at tænke bæredygtighed og ansvarlighed ind i udvidelsen af sortimentet”, siger føtex’ direktør Thor Jørgensen.

Føtex som nu er langt fremme i forhold til konkurrenterne, vil fortsætte sit arbejde med at få en endnu mere grøn profil på tværs af alle kategorier.

For tekstilkategorien betyder det, at tøjet er ansvarligt fremstillet uden at gå på kompromis med hverken pris eller kvalitet, lyder det fra føtex.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: avisen.dk