Nystartet italiensk virksomhed har skabt genanvendelige såler, der giver brugerne mulighed for at skifte de miljøvenlige overdele i forskellige stilarter

Den italienske skofabrikant, ACBC tilbyder en ny brug af bæredygtige sko med deres miljøvenlige såler, som kan fastgøres til en række overdele i forskellige designs ved hjælp af en lynlås. Virksomheden udtaler, at reduktionen af gummisåler vil kunne mindske mængden af affald, som ender på lossepladser verden over.

Italiansk manufacturer, ACBC
Made2Share – ACBC

Amerikanere smider efter sigende 300 millioner par sko ud om året, og et enkelt par sko producerer 13,6 kg CO2, ifølge ACBC. Selv om virksomhedens  løsning ikke er helt biologisk nedbrydelig, har den potentialet til at reducere denne påvirkning såvel som antallet af købte sko.

Skoene, der er mærket Made2Share, giver folk mulighed for at bruge det samme par såler til forskellige typer fodtøj. Udskiftningssystemet reducerer affald; sålerne og den udskiftelige overdel er lavet af miljøvenligt materiale – en blanding af gummi fremstillet af bambus, algebaseret skum og BioVeg, en biobaseret plast. Læderet er også lavet af Tencel, som er bøgetræ eller piñatex, et materiale, der stort set er fremstillet af ananasaffald.

Tencel-læder er bionedbrydelige, når først lynlåse er fjernet, og selvom Piñatex ikke er helt bionedbrydeligt, kan sålerne sendes tilbage til virksomheden for at blive genanvendt til gulvplader.

Skoene er i øjeblikket en del af en Kickstarter-kampagne og investorer kan forhåndsbestille et par såler og tre sæt overdele til 179 Euro / 1.350 DKR.

Kilde: www.acbc.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove