Denne bemærkelsværdige roterende have kan prale af et automatisk vandingssystem og plads til op til 90 planter på et givent tidspunkt

Hvis du kan lide ideen om at dyrke dine egne grøntsager indendørs hele året rundt, så skal du tjekke den nye og forbedrede OGarden Smart. Det er et roterende pariserhjul af sorter, der kan holde op til 60 planter på forskellige stadier af vækst. Hjulet drejer støt og dypper rødderne i bunden, og udsætter planterne støt for en 120 watt LED lampe i midten.

Frøplanter plantes i handy frø kopper fyldt med økologisk jord og gødning, hvoraf 30 kan passe ind i inkubatoren placeret under den roterende overdel. Disse bliver også automatisk vandet, og alt hvad du skal sørge for er, at vandreservoiret forbliver fuld. (Der kan gå op til 10 dage, og en advarsel vil dukke op, hvis du glemmer det.)

Når de spirer, går kopperne ind i hjulet og vokser, indtil de er klar til at blive høstet. Hele processen tager 30-40 dage, hvorefter frøkopperne og plantens rødder kan komposteres, og hullet i hjulet fyldes med en ny frøplante.

Det fine ved dette system ligger ikke kun i brugervenlighed, men i den stabile produktion, der tillader en husstand at spise kontinuerligt fra sin OGarden.

Manden bag fortæller,

“Vi undersøgte andre hydroponiske løsninger, men de løsninger gav kun få urter i køkkenet som blev brugt på 1-2 måltider, og gjorde ikke rigtig forskel i vores budget.

Med 60 planter, der kan høstes og 30 spiring nedenfor, kan du få en kontinuerlig tilførsel af friske produkter: Der er 90 ledige pladser, så du kan få en god rotation i 2-4 store grøntsager om dagen, hver dag. Hver plante har cirka 30 cm lodret længde til at vokse i, så de skal høstes, når højden rammer centrum “grønne O”. Hver plante er indkapslet i en selvstændig “pod”, der omfatter jord og frø, så planterne er stærkt forankret. Disse bælg er så låst på plads, så der er ikke risiko for, at de større grøntsager falder ud.

OGarden har evnen til at dyrke alt fra bælg, selleri, grønne grøntsager, bok choy og jordbær, fra søde og stærke peberfrugter, kirsebærtomater, grønne løg og masser af urter. Der er 20 forskellige slags at vælge imellem, og de kan dyrkes samtidigt.

Hvad koster det?

OGarden er ikke billig; i detailhandel kan den købes for CAD $ 1.463 (Dkk 7.225). Men dets skabere påpeger, at det producerer økologiske grøntsager til en brøkdel af hvad du vil skulle betale i et supermarked – cirka 70 cent (DKK 4,62) per plante.

Ifølge budgethuset.dk koster det en familie på fire i gennemsnit 5200 kr per måned til dagligvarer. OGarden Smart kan spare op til 80 procent på dine udgifter til økologiske grøntsager – Ifølge denne beregning er OGarden betalt tilbage inden for få måneder.

Denne nye OGarden er en opdatering af det oprindelige design, der blev lanceret i 2017 efter en succesfuld Kickstarter-kampagne og levering til 268 testpersoner og investorer. Efter at have lyttet til Deres feedback, er OGarden blevet redesignet med et automatisk vandingssystem, automatisk LED-belysning, 10-dages vandautonomi, vandvarmesystem og et mere kompakt design. (Den måler i cm. 134 høj x 73 bred x 34 dyb. Den tomme vægt er 27 kg, fuld vægt er 45 kg.)

Nu er en anden Kickstarter-kampagne blevet lanceret i denne uge, som allerede har rejst en imponerende sum på CAD $ 350.000 af det oprindelige mål på $ 20K. Levering er sat til April 2019.

Du kan hoppe ombord på dette indendørs havearbejde i dag ved at støtte denne kampagne.

Kilde: https://www.kickstarter.com/projects/ogarden/ogarden-smart/description

Forfatter: Redaktionen på ecolove