Steder som Mumbai i Indien, er berømt for store mængder af nedbør, og i tider som disse, er de offentlige møbler ubrugelige, fordi at beboerne forsøger at undgå regnen så meget som muligt. 

Vandbænken som lige nu står i en park i Mumbai, er en hollandsk-kinesisk innovation, som opsamler vandet under store regnskyl, og frigiver det senere til parken under tørre perioder.

Bænken er skabt af MARS, som er en akitektet-gruppe fra Shanhai, gruppen har designet bænken som en stor aflang, rund pude som har fordybninger på overfladen. Disse fordybninger ligner knapper, men er faktisk ventiler – når det regner vil vandet samle sig i disse fordybninger og drænes ind i det indre af bænken. Det betyder, at bænkens overflade altid vil være tør, så man behøver ikke at skulle tænke på at få våde bukser, hvis man ønsker at sidde ned imens det er regnvejr. Derudover betyder det også at bænker oplagrer vandet som et vandreservoir.

En ekstra beholder kan installeres i jorden under bænken og gemme op til 1000 liter. Når vejret bliver varmere og når parken har brug for vand, kan en pumpe og slange nemt tilsluttes til bænken og frigive det lagrede vand.

Website: www.waterbench.com

Kilde: http://www.springwise.com/park-bench-doubles-water-reservoir/?ref=access