De Amerikanske firmaer Matter og Mindtribe samarbejder om et nyt smart home system, der overvåger et hjems vandforbrug og sender dataene til en brugers smartphone.

Mange mennesker tænker over vandspild, og specielt i takt med jordens befolkning, der vokser til usete niveauer, kan man frygte vandmangel. Vandmangel kan udløse kampe og være årsagen til krige.

Ville det ikke være bedre, hvis vi bare spildte mindre? Det er en følelse, der helt sikkert deles af designfirmaet Matter og ingeniørvirksomhed Mindtribe, to Californiske firmaer, der er kommet med vandbevaringssystemet Well – et smart bolig initiativ, som bruger sensorer til at overvåge vandforbruget.

Virksomhederne indså det i modsætning til strømbruget, at meget få mennesker har en ide om, hvor meget vand de bruger. Kernen i designet er et netværk af sensorer, der er fastgjort til hvert vandudtag, som køkken- og badevaske, toilet, vaskemaskiner og den største bruger af alle – brusebadet. Hver komponent er selvdrevet og kræver ikke professionel installation, og når hver sensor er tilsluttet via WiFi, sendes informationen derefter til kundens smartphone, så de har et præcis tal for al deres vandforbrug.

Brugere begynder med at indtaste husstandsinformation i app’en, f.eks. antal beboere, placering af ejendom, og appen beregner, hvor meget husstanden skal bruge pr. dag. Dette illustreres derefter ved hjælp af en digital vandtank, der udtømmer som vand bruges til at afsløre en ørken bag vandet.

Håbet er, at vandforbruget ikke længere vil føles så abstrakt, og brugerne vil begynde at spare mere. App’en opretter også daglige, ugentlige, månedlige og årlige brugskort. Systemet skal hjælpe hver husstand med at spare omkring 12 procent af vandet, som måske ikke ændrer verden natten over, men ville være et skridt i den rigtige retning.

Det er i øjeblikket på prototypestadium, og selskaberne planlægger at rejse produktionskapital gennem investeringer og crowdfunding.

Kilde: mindtribe.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove