Forskere i Mexico søger finansiering til et prisvindende bionedbrydeligt ‘tæppe’, der bruger menneskeligt affald til at forynge jordens frugtbarhed er dens evne til at yde afgrøder, i og omkring flygtningelejre.

RISE er et produkt, der er specielt designet til brug i humanitære kriseregioner, hvor jordforholdene er så ringe at den ikke kan dyrkes. Væksttæppet er udelukkende afhængig af menneskelig urin for at give det irrigation og næringsstoffer, som der kræves for at dyrke afgrøder.

Menneskelig urin indeholder betydelige niveauer af nitrogen, fosfor og kalium, der er gunstige for plantevæksten. Så problemet med menneskeligt affald i områder, hvor der er tæt beboet og begrænsede faciliteter, kan nu omdannes til en mulighed for at forbedre fødevare vilkårene netop i lande, hvor det ofte er en nødvendighed med nye fødekilder.

RISE ser ud som et net af plast, men det er lavet af 100 procent biologisk nedbrydelige materialer. Indeni er lokale frø og flydende filtre. RISE kan udlægges, ligesom et tæppe omkring en lejr eller anden fælles bolig.

Ideen er, at hver familie kan få deres eget “væksttæppe” for at stimulere udbuddet af deres egne afgrøder, og i sidste ende at handle disse afgrøder med hinanden, og med de lokale uden for flygtningelejrene.

Projektet er designet af tre industrielle design studerende fra Instituto Tecnologico de Estudios Superiores de Monterrey i Puebla, Mexico: Dominik Bini, José Luis Galindo og Denisse Ojeda.

Efter at have vundet på de seneste RSA Student Design Awards, håber de nu at kunne finde finansiering til yderligere forskning og til sidst bringe produktet i produktion.

Kilde: www.core77.com
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove