Virksomheden Veolia beliggende i England, hjælper virksomheder med ressourceforvaltning, og nu tilbyder de en ny forretningsløsning til virksomheder, der ønsker at reducere engangskaffebæger

Det er velkendt, at et coffee to go bæger, er en stor byrde for miljøet – flere billioner af bægere bliver årligt brugt verden over, og mange mennesker kassere deres bægere uden at tænke over den belastning det har for miljøet.

Over 50 procent af de regelmæssige kaffedrikkere smider deres bæger ud på arbejdspladsen; derfor har Veolia lavet en plan for at kunne levere en forretningsløsning, der hjælper arbejdspladserne med at fange bægerne, inden de ender i skraldespanden.

Virksomheden har allerede kørt forsøg med nogle af de største kaffekæder, og har fundet en række genbrugsløsninger til virksomhederne.

Den seneste løsning er en skraldespand, der er specielt designet til kaffebæger. En proces hvor væsken drænes, kop-sleeves adskilles fra bægret, bægret pakkes og herefter tilbydes en service der gør det muligt for virksomhederne, at sende de tomme bæger tilbage til genbrug.

Kop-sleeve
Kop-sleeve

“I løbet af de sidste seks måneder har der været mange aktiviteter med vores kunder, som Costa og Starbucks for at overvinde vores største udfordring – forureningen af kaffebæger,” forklarede Estol Brachlianoff, Veolia’s UK og Irlands Senior Executive Vice President.

Estol Brachlianoff fortsætter “Som følge heraf har vi arbejdet på en løsning, der adskiller bægret fra den generelle affaldsstrøm, så snart kunden har nydt deres drik.” Når de er indsamlet, sendes bægrene herefter til papirmasse faciliteter, som genvinder fibre og adskiller polymerplastforingen.

De genvundne fibre kan anvendes i en lang række nye produkter, herunder æggebakker og kopholdere, eller anvendes til fremstilling af cellulosebaseret isolering til boliger.

Kilde: www.veolia.co.uk
Kontakt: www.veolia.co.uk/contact-us

Forfatter: Redaktionen på ecolove