Ingeniører har udviklet en erstatning for MDF og spånplader, der er lavet af kartoffelaffald som er biologisk nedbrydelig

Nu har London-baserede designere Rowan Minkley og Robert Nicoll fundet en måde at gøre kartoffelaffald til en erstatning for MDF og spånplader. Deres produkt, kaldet Chip [s] Board, er biologisk nedbrydeligt og indeholder ikke formaldehyd eller andre giftige harpikser og kemikalier.

For at skabe materialet opsamles kartoffelskræl først fra producenter af forarbejdede kartoffelprodukter, og derefter gennemføres en forfinningsproces for at skabe et bindemiddel. Dette bruges så til at binde andre organiske fibre, såsom kartoffelskræl, bambus, genbrugt træ eller brugt humle. Den resulterende sammensætning undergår derefter varmepressning for at danne robuste plader, der kan omdannes til et bredt udvalg af produkter, herunder møbler og byggematerialer. Når de har nået slutningen af ​​deres levetid, kan produkter fra Chip [s] Board sendes til en industriel komposter og omdannes til gødning til dyrkning af flere kartofler (eller noget andet).

Minkley og Nicoll blev inspireret til at finde et miljøvenligt alternativ til MDF efter at have indset, at omkring 140.000 tons MDF forbrændes hvert år, fordi det ikke kan genbruges. Efter at have fundet ud af, at en række italienske virksomheder laver et genbrugspapir ud af kartoffelskræl, besluttede parret at skabe et lignende byggemateriale. De formnings- og presseprocesser, der anvendes til at oprette Chip [s] Board, svarer til dem, der anvendes ved fremstilling af MDF, blot med mindre giftige formaldehydbaserede harpikser der erstattes med affaldsbårne bionedbrydelige bindemidler.

Fordi det bruger en fremstillingsproces svarende til MDF, kan det nye Chip [s] Board produceres kommercielt på eksisterende udstyr. Det har nu brug for at virksomheder tager det op som et levedygtigt alternativ til andre byggematerialer.

Hvilke andre anvendelser kan de miljøvenligt spånplader bruges til?

Kilde: www.chipsboard.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove