En dansk virksomhed Organic Basics har udviklet undertøj der dræber lugt forårsaget af bakterier

En genial løsning til alle, der ikke altid har tid til at vaske tøjet og som ønsker at spare miljøet for spildvand og kemi. Organic Basics hævder at have udviklet undertøj der forbliver frisk gennem ugers brug.

Organic Basics CEO Mads Fibiger forklarer at virksomhedens undertøj kan bruges i flere dage eller endda uger uden at blive vasket. Firmaet hævder at have opnået denne oplevelse ved at behandle deres produkter med Polygiene, et produkt der bruger sølvchlorid til at dræbe de bakterier, der forårsager dårlige lugte. Sølv har været kendt siden antikken som et antimikrobielt middel, der forhindrer infektion samt dårlige lugte. Det kan dræbe op til 99 procent af de tilstedeværende bakterier.

Organic Basics påpeger også, at hyppig vask og udskiftning af tøj ikke er godt for miljøet. Men at dræbe bakterier er ikke det samme som selvrensende. Selv uden at lugte dårligt, efter flere dages brug, vil undertøjet stadig være belagt med sved og døde hudceller. Journalister, der har prøvet produktet, sagde at De fornemmede en “mindre frisk” aroma på bare anden dagen. På trods af meningsforskellene siges undertøjet at være meget behageligt. Det er lavet med et slidstærkt, sølvbelagt polyestertråd, som gør det meget slidstærkt.

Organic Basics undertøj kan være nyttige til tider, når det er svært at vaske hver dag, f.eks. på musikfestivaler eller camping. Sølv bruges i stigende grad i produkter som i løbetøj, strømper og tandbørster. Der er imidlertid bekymring blandt nogle videnskabsmænd, at de voksende ikke-medicinske applikationer kan føre til, at nogle bakteriestammer udvikler modstand mod sølv.

Vil sølv undertøj vise sig at være gavnlige eller skadelige?

Kilde: www.organicbasics.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove