Pouncer er en miljøvenlig drone som bruges til humanitær fødevarehjælp og som kan tilpasses til de lokales kostbehov. Opfinderen bag er eventyrer Nigel Gifford OBE.

Skaberen bag Pouncer, Nigel Gifford OBE er et tidligere medlem af den britiske hærs Catering Corps. Efter at have iagttaget, hvordan unøjagtige traditionelle humanitære fødevarer levering med faldskærm er blevet leveret, og dermed hvordan en masse mad bliver spildt, besluttede han sig for at designe et bæredygtigt alternativ.

Den ubemandet (UAV) navigerer via GPS, hvilket gør flyvning og landing ekstremt præcis. Dens vinger og krop er lavet af tomme fødevarer beholdere, der skal fyldes efter de lokale kostbehov. Skallen af dronen giver den beskyttelse, og trærammen giver den brændstof.

Den største Pouncer drone vil være i stand til at bære 91 kg mad. På denne måde vil den være med til at øge de daglige humanitære madrationer fra 2.200 kalorier per person til 3500 kalorier per person.

thepouncer-ecolove-dk

I øjeblikket er den fjerde af ni stadier af udvikling og licenser igang, og temaet bag Pouncer planlægger at påbegynde produktionen inden for 24 måneder.

Droner bliver i stigende grad brugt i nødsituationer, – de hjælper redningsfolk med at finde mistede vandrere og med at kortlægge terræner efter en katastrofe.

Hvad vil mulighederne være i fremtiden for at kombinere robotteknologi med ubemandede fly til fjernbetjening til akut lægehjælp?

Website: http://windhorse.aero/

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk