Udviklet af Georgia Institute of Technology, vil Tarzan Robotten hænge fra høje ledninger, og gøre afgrødeovervågning mindre recourse krævende.

Efterhånden som verdens befolkning konstant vokser, vokser efterspørgslen efter mad ligeledes, og efterlader landbrugsindustrien den hårde udfordring, at finde nye måder at producere og vedligeholde flere og flere fødevarer.

Et team fra Georgia Institute of Technology, har arbejdet på en ny måde at hjælpe med at overvåge store arealer med afgrøder, uden behovet for den stor arbejdskraft.

Ideen bag Tarzan er at den vil svinge fra høje ledninger spredt på tværs af afgrødefelterne, og dermed være i stand til at holde øje med udviklingen, og sende billeder til en landmand langt væk. Måden den svinger langs ledningerne på, minder meget om hvordan et dovendyr bevæger sig.

Robotten bevæger sig som dovendyret
Robotten bevæger sig som dovendyret

Asst. Professor i maskinteknik Jonathan Rogers forklarede: “Vedvarende landbrug er en stor ting, vi har mange flere mennesker idag at brødføde, og mange flere i fremtiden. Den eneste måde, hvorpå vi kan nå det niveau af fødevareproduktion, vi skal bruge i fremtiden, er at ansætte automation og robotter. “

De håber at en dag, robotten vil være helt soldrevet, så landmændene kan inspicere deres afgrøder via en bærbar computer,  og derved optimere deres arbejdstid, snarere end at skulle gå adskillige kilometer langs markerne for at tjekke afgrøderne manuelt.

Kilde: www.news.gatech.edu/features/creating-next-robotics

Forfatter: Reaktionen på ecolove