Der er en voksende mængde af beviser for, at en persons humør har en betydelig indvirkning på personens smag og lugt, sløvende eller opkvikkende effekt.

En ny stemnings-kortlægnings tjeneste, som anvender en ansigts scanning til at finde ud af, hvordan man har det, og som anbefaler hvilke typer af mad, som kan være med til at til at løfte ens humør.

Denne app, bliver lanceret inden længe, og vil være med til at overvåge ansigtsudtryk, og scanne ansigtet for ting som rynker, ned-vendte læber og øjne.

Den nye app, kan opdage en vifte af følelser, lige fra vrede og frygt, til sorg og glæde, og foreslår måltider for at løfte humøret.

Enkeltpersoner kan ligefrem drage fordele af for lavt blodsukker og lignende, ved at indtage fødevarer der kan regulere det, mens de der er stressede, bør indtage beroligende fødevarer, der indeholder magnesium, såsom mørk chokolade og nødder.

Nyskabelsen er et samarbejde mellem  psykolog Charles Spence, Just Eat og kok Ferran Adrià fra El Bulli. Charles Spence, der er interesseret i den måde humør og følelser kan påvirke de sensoriske diskriminerende aspekter af smagning, forklarer:

“Det er vigtigt at erkende forholdet mellem de fødevarer, vi spiser, og vores humør, så vi kan sikre, at vi forbedrer ikke kun vores fysisk, men også vores følelsesmæssige trivsel.”

Website: www.psy.ox.ac.uk

Forfatter: Redaktionen på ecolove