Den miljøbevidste musikfestival NorthSide i Aarhus kan i år garantere, at festivalen bliver landets mest økologiske musikbegivenhed nogensinde.

Festivalen, som i år finder sted fra den 16.-19. juni, har længe haft bæredygtighed som en af sine kerneværdier. For eksempel er alle plakater og foldere printet på stenpapir – et miljøvenligt alternativ til plastikbelagt papir – ligesom festivalens skabere opfordrer til at man enten går eller tager cyklen til festivalpladsen. Der er endda opstillet cykelparkeringen ”BikeSide” til formålet.

Kvaliteten af maden har NorthSide også længe haft fokus på, og i 2014 begyndte der at blive sat minimumskrav til restauratørerne, der gerne ville sælge mad på festivalen. I 2015 betød det, at mere end 85 procent af festivalmaden var økologisk.

I år bliver adgangskravet sat op til 90-100 procent for alle restauratører – hvilket svarer til et økologisk spisemærke i guld.

Torben Blok, foodservice-markedschef i Økologisk Landsforening, er imponeret og siger

  • Det er en imponerende og ambitiøs økologisk rejse, NorthSide har været på de sidste år, og det er utrolig flot, at festivalen når en rekordhøj økologi-andel på minimum 90 procent i måltiderne på årets festival. NorthSide går foran og tager ansvar med rene måltider uden rester af sprøjtegifte som bidrager til, at vi også i fremtiden har rent drikkevand i hanen, og at dyrene har et godt liv med god plads og masser af frisk luft.

Også drikkevarerne skal i fokus, og festivalen arbejder løbende på at få mere økologi i glassene. I 2014 introducerede NorthSide den økologiske øl Tuborg Rå, og i de sidste to år har et samarbejde med Ørbæk og Vinoble sikret, at der også vil være økologisk vin, champagne og alkohol at finde i barerne.

I år er det bl.a. et samarbejde med Søbogaard, som er kendt for økologisk saft og juice, der skal hjælpe NorthSide med at komme op på minimum 75 procent økologiske drikkevarer. På festivalen vil Søbogaard også kunne tilbyde bl.a. gin og vodka.

Web: www.northside.dk

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: http://okologi.dk/nyheder/2016/04/90-procent-oekologisk-mad-paa-aarets-northside-festival