I år måtte den danske festival NorthSide løbe med den internationale miljøpris som den grønneste festival. Det er første gang, at den dansk festival vinder prisen A Greener Festival Award, men eftersom at mad og drikke på NorthSide festival er 70 procent økologisk, var der ikke noget at tage fejl af.

På NorthSide festival er drikke og madudvalget 70 procent økologisk, og det er også derfor at festivallen er en af de tolv festivaller som har vundet A Greener Festival Award sammen med reklamationen Highly Commended. Disse priser gives til miljøbevidste festivaller, som kæmper for at reducere madspild og udledning af drishusgasser.

Det er første gang nogensinde, at en dansk festival har vundet denne pris. Folkene bag festivallen er meget glade og stolte over prisen, og mener at de har gjort meget for netop at være en bæredygtig festival.

‘Jeg er glad og meget stolt over, at vi har vundet denne pris! Vi har siden begyndelsen haft en ambition om at tænke bæredygtighed og miljøhensyn ind i vores festivalproduktion, og særligt de seneste tre år er vi kommet rigtig langt. I år lykkedes det os for eksempel at kunne tilbyde et udvalg af mad- og drikkevarer, der sammenlagt var 70 procent økologisk samtidig med, at vi affaldssorterede 50 procent af alt affald. Men vores ambitioner stopper ikke her, og vi vil fortsætte arbejdet med at gøre NorthSide endnu grønnere til næste år,’ siger Anne Jensen, bæredygtighedsansvarlig hos NorthSide.

Hos flere af madboderne på festivallen, har man kunnet støde på det økologiske spisemærke, som med guld, sølv eller bronze garanterer hvor mange procent økologi der findes i maden.

Selve prisen

Prisen A Greener Festival stammer fra en nonprofit-organisation som har levet siden 2006, for at fremme miljøvenlige festivaller. Prisen gives til festivaller som har fokus på bæredygtighed og god miljøpolitik. Derudover skal festivallen have lav procent af madspild og sørge for at affaldet bliver sorteret på pladserne.

Repræsentanter fra organisationen besøgte i år NorthSide, som de mente lever op til ovenstående krav efter de havde gennemgået deres arbejde med bæredygtighed ned til mindste detalje.

Kilde:

http://www.okologi.dk/aktuelt/nyheder/2014/okt/northside-vinder-international-miljoepris.aspx