Flere store brands hopper med på den bæredygtige bølge af genbrugsmaterialer. Det seneste er Nike, der laver sko med genbrugte – ja – sko!

Tøjgiganten Nike kunne i denne uge meddele, at 71 procent af mærkets fodtøj indeholder genbrugsmaterialer fra firmaets egen produktion.

Materialet kaldes Nike Grind og består af genbrugte sneakers, plastikflasker og skrot fra Nikes fabrikker. Gamle sko, som er indsamlet gennem firmaets globale genbrugsprogram, Reuse-A-Shoe, bliver skåret i tre dele og knust til gummistykker, skum eller et luftigt fibermateriale.

Udover at bruge materialet i firmaets egne produkter, sælger Nike det videre til folk, som bruger det til løbebaner, legepladser, gulve i træningscentre og underlag til tæpper.

Den hovedansvarlige for bæredygtighed hos Nike, Hannah Jones, udtrykker, at hun aldrig havde troet hun ville blive så begejstret for affald. Og der er god grund til at være begejstret.

I firmaets seneste bæredygtigheds-rapport, som blev offentliggjort onsdag, kunne Nike fortælle om et fald på 18 procent i udledningen af CO2 siden 2011. Et betydeligt fremskridt for firmaet, som håber på engang i fremtiden at kunne gøre sin fremstillingsproces til en såkaldt ”closed loop”-proces, hvor alle spild-produkter elimineres.

Nikes strategi har nu udviklet sig fra kun at fokusere på at mindske CO2-udslip, til ligefrem at finde nye måder at skabe produkter ud fra materialer, der normalt ville blive skrottet, fortæller Hannah Jones.

Læs mere om Nike Grind på linket: nikegrind.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Huffington Post