Nespresso annoncerede anden udgave af sin særudgave Grand Cru SULUJA fra Sydsudan, der fortsat repræsenterer fremgang i genopbygningen af Sydsudans kaffe industri.

Sammen med Verdensbankens International Finance Corporation (IFC) yder de en fælles investering på $ 6 millioner i et skelsættende samarbejde til støtte for kaffeproducenter i Østafrika.

Siden 2011 har Nespresso arbejdet med non-profit organisationen TechnoServe og Syd sudanesiske kaffebønder for at genoplive deres lands kaffe industri på trods af den igangværende konflikt.

Resultatet var en enestående kaffe, som blev solgt i en begrænset mængde i Frankrig sidste år – desuden den første betydelige eksport fra Sydsudan som ikke er olie relateret.

Siden da er flere Syd sudanesiske landmænd blive involveret i kaffeproduktion gennem Nespresso AAA Sustainable Quality Program, så de kan øge produktionen og forbedre deres levebrød.

“Vi tror på potentialet for kaffe for at skabe en positiv effekt for landmændene i Sydsudan og at diversificere det økonomiske grundlag i landet,” siger Nespresso CEO Jean-Marc Duvoisin. “Vi er fortsat stærkt engageret i at hjælpe kaffebønderne med at genoplive deres industri. Vores mål er at skabe en varig arv, der vil bidrage til fred og velstand. “

Investeringer skal øge bæredygtighed

I mellemtiden vil Nespresso-IFC investering støtte mere end 40.000 små kaffebønder i flere regioner i Etiopien og Kenya ved at yde teknisk og finansiel støtte for at øge en bæredygtig praksis og plante træer på deres jord.

Genplantning af træer er med til at gøre bedrifterne mere modstandsdygtige over for klimaændringer. Landmændene vil også modtage undervisning i landbrugets bedste tekniker for at hjælpe dem med at forbedre deres produktivitet og kvaliteten af deres kaffe høst – så de på sigt kan tjene flere penge.

“IFC har arbejdet med Nespresso i flere år, og sammen anerkender vi potentialet i AAA-programmet som en business-ledede udviklingsværktøj,” siger IFC direktør Alzbeta Klein fra Global Industries. “Projekter som dette giver småbønder nye redskaber, som giver dem mulighed for at investere i deres kaffeplantager, blive mere produktive og bæredygtige, og blive en del af en global forsyningskæde.”

Investeringen er den seneste gennem Nespresso Sustainability Innovation Fund, et middel til at fremme investeringer af Nespresso i innovative bæredygtige initiativer, der går ud over sine sædvanlige virksomhedsdrift.

Investeringen omfatter en $ 3 millioner tilskud fra bankens BioCarbon Fund initiativ for Bæredygtige skov Landskaber – det første samarbejde nogensinde fra en private sektor, der finansiere et miljømæssig initiativ fra en virksomhed.

“Dette fælles initiativ er et godt eksempel på, hvordan industrien og den offentlige sektor kan arbejde sammen om at støtte en bæredygtig udvikling af kaffe landbrug,” siger Duvoisin. “Forbedring i produktivitet og kvaliteten af kaffe høst er en tredobbelt gevinst – der gavner vores kunder, miljøet og baner vejen til højere indkomster for landbrugerne.”

“Den første-of-its-kind samarbejde bygger på fælles mål om at sikre en grønnere tilgang til beplantning og forarbejdning, højere produktivitet for landmænd, og gøre kaffe industrien i Etiopien mere modstandsdygtige over for klimaændringer,” tilføjer John Roome, Senior Director for Climate Change i Verdensbanken.

TechnoServe vil også støtte gennemførelsen af de nye projekter i Etiopien og Kenya.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Sustainable Brands