En gruppe australske forskere har fundet en værdifuld løsning for brugen af nanopartikler til gavn for miljøet, der stammer fra grønne mangoer

Nanoteknologi har potentiale til at blive en stor gevinst for både samfund, erhvervsliv, miljø og vores sundhed. Forskere finder ofte nye måder at anvende stoffer på i naturlige produkter på innovative måder.  Faktisk har forskere fra University of South Australia (UniSA) udviklet nanopartikler fra skrællen af ​​grøn mangofrugt, der kunne bidrage til at reducere olieforurening.

Olieforurening i jorden kan være et reelt problem for landbruget, landdistrikterne og andre organismer, der er i hyppig kontakt med jorden. 3-7 procent af al olie bliver en form for affaldsslam under forarbejdning. Dette store miljøproblem kan have cytotoksiske, mutagene og endda kræftfremkaldende virkninger på de nærliggende organismer. Kontakten kan enten være direkte eller indirekte. Det betyder, at brugte kontakter, såsom at spise mad dyrket i en sådan jord, også kan være farlige. Den kendsgerning, at oliens fysiske egenskaber udvikler sig med tiden, resulterer også i, at nye toksiner kommer frem i lyset, da materialet ældes i jorden.

De nyudviklede nanopartikler fra grønne mangoer kan vise sig at være en løsning på dette problem. De viste sig at være over 90 procent effektive til fjernelse af totale petroleumhydrocrabons (TPH) fra jord i en uges testperiode. Nanopartiklerne blev syntetiseret fra grønt mango skræl ekstrakt og jernchlorid. De zerovalente jern nanopartikler nedbryder toksiner i affaldslammet gennem kemisk oxidation og fjerner dermed TPH. De eneste materialer, der er efterladt, er dekontaminerede materialer og opløst jern.

Meget af verdens fokus når det kommer til fossile brændstoffer, går på hvordan vi reducerer vores brug af dem, og alligevel ses et stigende forbrug. Vi kan bruge disse opdagelser til at begynder at mindske de igangværende miljøeffekter af anvendelsen af ​​fossile brændstoffer.

Kilde: www.unisa.edu.au

Forfatter: Redaktionen på ecolove