Virksomhederne Keppel Infrastructure Holdings fra Singapore har indledt et samarbejde med PUB; Singapores nationale vandagentur

Anlægget Keppel Marina East Desalination vil behandle både saltvand og ferskvand, som et middel til at opnå vandforsyning i lande, der ikke oplever tilstrækkeligt konsekvent regnvand til at fylde deres reservoirer i forhold til befolkningens behov.

I en proces, der fjerner uønskede mineraler (primært salt) fra andre vandkilder, er det innovative aspekt ved denne løsning, at ferskvand kan forarbejdes i våde perioder, og saltvand fra havet forarbejdes i tørre perioder, hvilket giver en alternativ og mere konsekvent forsyning.

Anlægget har bæredygtighed indarbejdet i dets design, med alle behandlingsapparater placeret under jorden. Anlægget vil have et levende tag – en sprudlende grøn græsplæne, der nemt kan tilpasses ind i de nærliggende parker, og blive kunstvandet ved at indsamle regnvand.

Keppel Marina East Desalination vil kunne producere 113 millioner liter drikkevand hver dag, og forventes færdigt i 2020.

Kilde: www.pub.gov.sg
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove