Kameraapplikation giver visuel repræsentation af usynligt støv både indendørs og udendørs

Med luftforurening som er et stigende problem, er det ikke overraskende, at innovationen er trådt ind for at give indsigt i dette særlige problem. Den sydkoreanske regering ønsker også at levere værdifulde data om luftforurening samt øge bevidstheden. De har gjort dette ved at udvikle en unik mobil applikation.

Regeringen i Seoul har navngivet deres opfindelse DustSee. Applikationen bruger Augmented reality som er en teknologi, der kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data. App’en skaber en visuel repræsentation af det fine støv i luften, hvilket er usynligt for det menneskelige øje.

Brugere modtager forskellige oplysninger, såsom realtiden i Seoul og om fint støv og superfint støv og den integrerede luftmiljøindeksværdi. Derudover er der tre valg af fint støv animationsfilter: ægte billede, form og karakter. Brugere kan også tage billeder af støvet og dele dem via sociale medier.

Denne app er især nyttig, fordi støvet det opdager kan være meget skadeligt. Fin og superfin støv kan øge sygdomsincidensen og dødeligheden. Af denne grund giver denne app anbefalede handlinger og tips til brug af masker mod den omgivende støvkoncentration. Brugere modtager også mere generelle data om støvet, såsom koncentration, vindretning og hastighed.

maske mod luftforurening
Maske mod luftforurening

Denne applikation er blot et eksempel på den rolle teknologien spiller for at øge bevidstheden i befolkningen. Desuden er det i stand til at give folk de nødvendige data for at beskytte dem selv. Hvordan ellers kunne teknologien informere os om luftforurening?

Kilde: www.play.google.com/apps/DustSee
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove