Waterlily Micro Turbine, der er designet til oceanografer, bruger vind, vand eller manuel strøm til at oplade enheden ved hjælp af en USB-port.

Den nyopstartet Canadisk virksomhed Waterlily, har skabt en holdbar, bærbar mikroturbine, der kan oplade en hvilken som helst enhed ved hjælp af en USB-port.

Waterlily kan manuelt sættes bag en båd, og bliver opladt via vinden. Waterlily er resultatet af seks års ingeniørforskning til oceanovervågningsindustrien. Der er ingen grænser for, hvor lang tid turbinen kan nedsænkes i vand, endda saltvand, og den kan bruges op til en dybde på cirka 11.000 meter.

Med to USB-porte, en 12 meter lang opladningsledning og retningslinjer for, hvor lang tid det skal tage for at drive forskellige enheder, er mikroturbinen ideel til udendørs brug.

Holdet bag opfindelsen forestiller sig at den vil blive brugt af campister, vandrere, cyklister og padlere til at oplade enheder som Go Pro-kameraer og smartphones. Den koster 199 canadiske dollars, og første ordrer, er planlagt til forsendelse i august 2017.

Kilde: www.waterlilyturbine.com

Forfatter: Reaktionen på ecolove