Mineral til knoglerne – Silica er et af de grundlæggende mineraler, som vores krop har mest brug for. Selvom vi ofte hører, at calcium er det mineral, der er mest nyttigt for knoglesundheden, er det faktisk silica, der er mere kritisk.

Silica er uovertruffen for sine knogleopbyggende og knoglebeskyttende egenskaber. Det kan forbedre knogletætheden, knoglefleksibiliteten, og hvis du lider af knogledegenerationssygdomme og tilstande med mærker som osteoporose, osteopeni, aldersrelateret knogletab eller andre knogletæthedsproblemer, bør silica være en del af din helingsprotokol.

Og hvis du har haft en skade, hvor du har brækket eller brækket en knogle, forskudt et led eller trukket en baglår, er silica afgørende for reparation og restitution. Det er ikke kun dine knogler, der har brug for silica. Det gør dine tænder også, ligesom dine led, sener, ledbånd og bindevæv for at være stærke og sunde.

Det hjælper med at styrke bindevævet i hjernen, nervecellerne og rygmarven og forbedrer derved hukommelsen og hjælper med at forhindre hukommelsestab. Silica hjælper også med at stabilisere bugspytkirtlens frigivelse af insulin!

Hvis du ønsker, at dine negle, hud og hår skal være sunde, så begynd at indtage silica.

Det er et vigtigt skønhedsmineral, der hjælper med at helbrede skøre knogler, tænder, hår og negle. Det er også kendt for dets anti-aging, anti-rynkeegenskaber på grund af dets evne til at hjælpe med at danne kollagen og reparere beskadiget eller løs hud sammen med en ren naturlig og grøn  kost.

Der er mange fødevarer med højt indhold af silica, som er fornuftig at indtage så ofte som muligt.

Disse fødevarer omfatter bl.a.:

  • meloner
  • agurker
  • artiskokker
  • asparges
  • mælkebøtte
  • grønne blade.

Der er også vidunderlige urter, der tilbyder rige kilder til silica:

  • nældeblad
  • padderok
  • havrehalm
  • hyben

Blandt urterne er nældeblad en særlig potent kilde til silica og kan nydes som en daglig te eller som et supplement.

Foretrukne silicatilskud:

Living Silica – Levende silica som findes i Orgono G5 Siliplant er en af de bedste former for supplerende silica. Det kan være nyttigt ved problemer med knogler, hud, hår, tænder, sener, ledbånd og bindebånd. Levende silica absorberes let af kroppen.

Megahydrat – Megahydrat er en kraftig antioxidant og letter essentiel hydrering i hele kroppen. Det kan være en god støtte for kroppen.

Nældebladste, tinktur og kapsler – Nælde blade er rig på knogleopbyggende og knoglebeskyttende silica, sammen med mere end 40 spormineraler i deres mest bioaktive, biotilgængelige og assimilerbare tilstande.

Nælde, Urtica, slægt af en- eller flerårige urteagtige planter i nældefamilien med ca. 50 arter udbredt over hele verden

Forfatter: Redaktionen på ecolove