Hver tredje dansker spiser mindre kød end for to år siden. Det viser en ny måling foretaget af TNS Gallup for Berlingske.

Danskerne er på det sidste begyndt at tage mere hensyn til klima, miljø og dyrevelfærd. Men hele diskussionen om kød og sundhed, har også været med til at øge opmærksomheden på vores egen sundhed.

I dag vælger mange at indføre kødfrie dage én eller flere gange i løbet af ugen, mens andre går hele vejen til at blive vegetar eller veganer. I de seneste 5 år har Dansk Vegetarforening oplevet en stigning af medlemmer på omkring 65 procent, og bare i det seneste år har der været meget stor tilstrømning. Hos Coop og Dansk Supermarked oplever de også forandringen – salget af vegetarmad er steget, mens traditionelt hakket oksekød så småt bliver fravalgt til fordel for fisk og fjerkræ.

Der bliver dog stadig spist meget kød i Danmark, og især det røde kød. En opgørelse fra DTU Fødevareinstittutet viser, at danskere i alderen mellem 4 og 75 år i gennemsnit spiser 78 gram rødt kød om dagen.

Især de danske mænd er store kødspisere, og rødt kød bliver da også traditionelt associeret med noget maskulint. Men den tanke er på vej ud, mens grøntsager får fortsat højere status, mener en forsker i fødevarer.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Berlingske