Kollektionen er håndlavet af bløde italienske stoffer som stammer fra ECONYL, som er 100 procent regenereret nylon

640.000 ton affald fra fiskeindustrien ryger hvert år ud i vores oceaner, hvilket normalt forbliver i op til 500 år i havet til stor skade på marinelivet. ECONYL-processen har genvundet og regenereret 375 tons affald siden 2013. Ikke kun reducerer ECONYL affald, det reducerer virkningen af den globale opvarmning på andre måder. Med hvert 10.000 ton ECONYL-råmateriale er de i stand til at spare 70.000 tønder råolie og 57.100 ton C02-emissioner, hvilket reducerer virkningen af nylon med op til 80 procent.

Det har en Italiensk virksomhed udnyttet og designet en miljøvenlig badetøjskollektion, Undersea Bikini. Virksomheden sigter mod at skabe produkter af høj kvalitet, og som du kan føle dig godt tilpas i. Den feminine-sporty kollektion er håndlavet af bløde italienske stoffer afledt af ECONYL, som er 100 procent regenereret nylon.

Beach Clean Up - Undersea Bikini
Beach Clean Up – Undersea Bikini

ECONYL er udviklet af virksomheden AQUAFIL og er fremstillet af kasserede fiskenet og andet nylonaffald, der er taget fra verdenshavene og deponeringsanlæg rundt om i verden. Tusinder af tons affald bringes derefter til et behandlingscenter, hvor det sorteres og renses for at genvinde så meget nylon som muligt. Herefter bearbejdes nylon og omdannes til tekstilgarn med en minimal mængde vand og energi brugt. Det sendes derefter til Italien for at blive udviklet til et miljøvenligt stof af høj kvalitet. Målet er, at når produkter der indeholder ECONYL, bliver slidt og smidt ud af kunderne, vil de kunne komme tilbage i regenereringssystemet.

Undersea Bikini
Undersea Bikini

Undersea Bikinis produkter leveres også i emballage der er lavet af genanvendte, og bæredygtigt fremstillede materialer med hang-tags lavet af frøpapir – Frøpapir er en type håndlavet papir, der inkluderer et vilkårligt antal forskellige plantefrø.

Kilde: www.underseabikini.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove