“Cloud of Sea” er designet til at kunne tilsluttes alle både ved hjælp af reb og indeholder et roterende spiralformet internt filter der opsamler mikroplast

Mikroplast er så stort et globalt problem, at enkelte enheder eller innovationer ikke alene kan løse problemt. Selvom “Cloud of Sea” muligvis ikke opsamler enorme mængder, er det en løsning der kan anvendes relativt let, og som kan være med til at afhjælpe problemet. Det giver også folk som arbejder på havet en mulighed for at bidrage med deres hjælp. Designer bag “Cloud of Sea”, Matteo Brasili forestiller sig også at enheden vil kunne lejes til gengæld for rabatter på havneafgifter.

ecolove har tidligere skrevet en del om mikroplast og med god grund. For nylig anslog en undersøgelse at der er 15 til 51 billioner partikler af mikroplast, som flyder rundt i ​​vores oceaner, og partiklerne er også blevet fundet i regn fra himlen i ellers uberørte områder. I havet spises partiklerne af fisk som herefter kommer ind i vores fødekæden.

“Cloud of Sea”  ligner de fendere der fungerer som en buffer mellem bådende og bådpladsen eller nabo båden. Enheden er designet til at kunne blive tilsluttet båden ved hjælp af reb og indeholder et roterende, helixformet internt filter, der fanger mikroplast fra vandet. Dette filter er lavet af en halvstiv membran med huller, der tilspidses indad, så mikropartikler kan trænge ind men ikke ud.

Cloud of Sea
Cloud of Sea

Inspirationen til designet er opstået af Brasilis ønske om at skabe en løsning som skulle kunne tilpasses alle typer af både. I modsætning til fendere, som kan forårsage træk på skibet, hvis de ikke tages ind under sejllads, er formen på “Cloud of Sea” designet til at reducere tabet af energi til friktion, så den kan blive efterladt i vandet under sejlads.

“Cloud of Sea” vandt for nylig en national Dyson Award. Brasili håber at kunne videre udvikle sit projekt for at kunne introducere det, inden for kort tid til større havneområder, således at give alle der færdes på havet en mulighed for at hjælpe med bekæmpelsen af mikroplast i havet.

Kilde:

Foto kilde: Dyson Award