Nu er det endelig muligt at finde et udvalg af Meyers brød og kager uden for København. Meyers har indgået et samarbejde med Coop, som fremover blandt andet vil sælge ølandshvedebrød, rugbrød og kanelsnurrer i Dagli’Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly over hele landet.

Siden det første Meyers Bageri åbnede på Nørrebro i 2010 har alle bageriets brød været bagt af mel fra økologisk korn dyrket i Norden – og sådan vil det fortsætte med at være.

Ideen til at skabe bedre, økologiske brød opstod for snart 10 år siden, og sammen med landmanden Per Grupe fra Mørdrupgaard i Nordsjælland har Claus Meyer genskabt folkets interesse for gamle og sjældne kornsorter, som for eksempel ølands- og purpurhvede.

Gevinsten ved at bage med økologisk kvalitetsmel er mærkbar på flere områder end smagen – beregninger fra Økologisk Landsforening har vist, at ved at bage med 1 kilo økologisk korn i stedet for ikke-økologisk korn, sparer man 306 liter grundvand.

Økologisk mel fra Meyers fås allerede i de fleste af Coops butikker, men med det nye samarbejde vil et udvalg af de færdigbagte brød, boller og kager også være at finde i butikkerne. Sortimentet vil blive udvidet løbende, og butikkerne vil blandt andet kunne byde på kanelsnurrer, hindbærsnitter og ølandshvedebrød.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: meyersmad.dk