Design Academy Eindhoven-kandidat, Thomas Hoogewerf har skabt den trehjulet cykel; Better to Transport, fremstillet af materialer, der ofte findes i Mexico Citys skraldespande. Hoogewerf valgte at skabe en trehjulet cykel ikke kun som en måde at bruge affaldsmaterialer på, men også som et svar på Mexico Citys transportproblemer. Cyklerne tilbyder et billigere, renere alternativ til biler og kan bruges til at undgå forsinkelser på byens veje.

Hoogewerf har udviklet en varmepresser teknik, som kan bruges til en lange række plasttyper, herunder dem der normalt er vanskelige at genbruge. Teknikken bruger en hydraulisk presse udstyret med en varmebrænder for at skabe cykeldele fra affaldsplastik. Cyklen er designet således, at alle dele, der skal skiftes kan omformes til nye dele eller udskiftes. Designet til den trehjulet cykel og en liste med det udstyr, der er nødvendigt for at lave den, er tilgængeligt på nettet og kan downloades fra en OpenWiki-side. Siden indeholder design til at tilpasse cyklen til forskellige miljøer og til personliggørelse af cyklen til individuel smag og pasform. Også inkluderet er projicerede omkostninger og delelister, og brugere kan dele deres egne erfaringer og tip for at lave cyklen.

Formålet med projektet Better to Transport er at skabe en cykel, der kan produceres lokalt og til den lavest mulige pris. Et stigende antal byer søger at tilskynde pendlere til at skifte fra biler til cykler, for at tackle overbelastning, forurening og fedme. Udgifter til nye cykler kan være en hindring for dette.

Kan Better to Transporten være en løsning på dette problem?

Kilde: www.thomashoogewerf.nl

Forfatter: Redaktionen på ecolove