Flere mennesker med forskellige nationaliteter og forskellige aldersgrupper er begyndt at meditere og se indad. Men et forfatterpar til en ny bog, mener ikke blot vi skal udnytte meditation og mindfullness til at se indad, men også til at håndtere det mere flyvske i hverdagen og se udad.

Meditationslæreren Svend Trier skriver i forordet til den nye bog ‘Fuglen i hånden’, at ‘Meditation er blevet mainstream’, en sætning som mange kan nikke genkendende til. Flere mennesker på tværs af alder og nationalitet gør brug af meditation til at se indad og komme i kontakt med sig selv og skabe jordforbindelse på, men forfatterparret bag den nye bog ‘Fuglen i hånden’ mener, at vi skal udnytte meditationsøvelserne til at holde styr på de flyvske ting i hverdagen, uden for vores indre.

Meditation og mindfulness har vundet manges hjerter og sind i det danske samfund. Både uddannelsessystemet, sundhedssektoren, erhvervslivet og kriminalforsorgen gør brug af de to sindsberolige metoder. Meditationslæreren er i tvivl om udbredelsen af koncepterne vil skabe mere forvirring og flyvskhed, derfor er det et godt forsøg med den nye bog, der prøver at skabe et mere konkret billede af indre ro samtidig med at bane vejen mere udadvendt.

Meditation skal være håndgribeligt for vores samfund

Det er parret Didde Flor Rotne og Nikolaj Flor Rotne der er forfatterne bag den nye bog og som derudover er grundlæggerne af tidens ‘Stilhedsrevolution’. De har længe skabt flere bøger, hvor de har forsøgt at gøre meditation og mindfulness mere jordnært for danskerne og formet det så det kan bruges i det danske samfund. Med ‘Fuglen i hånden’, kan man læse om forfatterparrets 15 års spirituelle erfaringer fundet i buddhismen og religiøse værdier fundet i et kloster. Bogen er skrevet med danskernes kultur i baghovedet, og derfor har parret forsøgt at gøre principperne og værdierne overskuelige for samfundet, familier, virksomheder og parforhold. Meningen er jo, at der skal være balance.

Forfattere må tage udgangspunkt i samfundet

Det er vigtigt for forfattere at tage udgangspunkt i samfundet, for at vide hvad der rør sig hos befolkningen. Derfor har parret valgt, ikke kun at beskrive mindfulness og meditation som at se indad, men også til eksistentielle og samfundsmæssige udfordringer. Yderligere er bogen også skrevet som en hjælp til folk, som ikke har det så nemt i samfundet, som blandt andet kan føle sig stressede, klemte eller pressede.

I følge de to forfattere ønsker størstedelen af danskerne at gøre en forskel, men mange føler også det er uoverskueligt fordi de allerede er fuldt helt op til kanten med gøremål. De har svært ved at lytte til krop og sind før de er helt derude hvor de faktisk får det skidt og bliver irriterede, trætte, får lavt selvværd eller bliver stressede.

Bogen indeholder kapitler fyldt med områder helt fra åndedræt til fysisk bevidsthed herunder selvindsigt, følelser og selvværd. Bogen indeholder relevante og simple øvelser der varer ganske kort tid. Det er blandt andet øvelser med vejrtrækning, en guidet meditation, hvordan man lytter til sin intuition, visualiserer og dyrker taknemmelighed.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: http://www.b.dk/personlig-udvikling/meditation-er-blevet-mainstream