Det nye økologiske designmærke Manostiles stammer fra danske Mette Lindeberg. Hun var før i tiden ansat inden for bankverdenen, men gav det op for at følge sin drøm. Nu kreerer hun smukke designs bestående af kvalitet og økologi, det skriver Berlingske.

Mette Lindeberg havde nok ikke helt regnet med, at hun ville blive designer efter hun blev bankuddannet og fik arbejde i den finansielle sektor. Alligevel voksede drømmen om at blive selvstændig, da hun så hvordan alle materielle ting blev dyrere rundt omkring med tiden. Da kom drømmen om at lave økonomivenlige produkter af god kvalitet virkelig til livs. Nu er hun selvstændig og designer lækre produkter for sit firma Manostiles.

’Der startede eventyret, og jeg elsker eventyret hver dag. Jeg har lært meget og udvidet min viden fra næsten intet til alt, hvad jeg kan i dag, på de år, jeg har haft Manostiles. Jeg elsker design og lækre minimalistiske ting med en grafisk kant,’ siger Mette Lindeberg, som skaber produkter, der især er inspireret af minimalismen, men som også indeholder skønheden af god samvittighed.

’Alt, hvad jeg kan få økologisk, bliver valgt, og alt i Manostiles er økologisk på nær få produkter. Det er vigtigt for mig, at vi passer på naturen. Jeg rejser selv ud og kontrollerer, at det ikke er børnearbejde, at det er økologisk, og at de krav, jeg stiller, også overholdes af mine leverandører,’ forklarer designeren.

mm

Eftersom at Mette Lindeberg er perfektionist, er det vigtigt for hende, at hver eneste detalje er korrekt. Hun stiller især store krav til sig selv, som kan være svære at opnå, når man befinder sig i den kreative verden.

’Jeg har på forhånd set det færdige produkt foran mig, når jeg designer, og har det hele oppe i hovedet, og derfor kan jeg også blive så skuffet eller stå helt mundlam, hvis jeg får en prøve hjem, som slet ikke ligner det, jeg havde oppe i mit hoved. Nogle gange tænker jeg wow, det er da også meget cool – ikke som jeg havde forestillet mig, men det her produkt er ikke dumt. Og så arbejder jeg videre, og nogle gange bliver det et go!’ siger Mette Lindeberg.

Inspirationen får hun når hun er ude og løbe, eller når hun er ude og gå en tur på stranden med sine døtre. Mette Lindeberg er mor til seks, og det er ofte noget af det som børnene siger, som inspirerer hende til et nyt design. For blot ti uger siden kom datteren Leonora til verdenen, hvilket betyder endnu mere organisering af hverdagen derhjemme hvis man skal have det til at køre på skinner med seks børn og et selvstændigt designfirma.

’Jeg bliver meget inspireret af at lave produkter, som har en funktion samtidig med, at det ser godt ud og til en pris, alle har råd til. Manostiles er til alle, der går op i design, går op i dem selv og deres hjem. Det inspirerer mig at arbejde videre på de ting, som jeg har i kollektionen i dag – at udvide kollektionen og stadig holde den røde tråd,’ fortæller Mette Lindeberg og fortsætter:

’Det, jeg til dato er mest stolt over, er mine lysestager. Jeg lavede dem sidste år, og de er lavet med mit eget design, Seeds. De er håndlavede og lavet uden mærker af søm men, med en hel plade, som koster væsentligt mere, end hvis du kan se små sømmærker fra skudsamlinger rundt i kanten nede ved bunden.’

De omtalte lysestager er skabt som multifunktionelle produkter. Ud over at være lysestager, kan de også bruges til en flaske vin på bordet, eller til opbevaring af pensler eller makeup-pensler. Mette Lindeberg arbejder hårdt på at få sine produkter ud i flere butikker i Danmark og senere ønsker hun at begynde med at sælge sine designs uden for Danmarks grænser.

mms

Alle billeder er fra manostiles.com.