Mads Bo den passionerede juicemaker har fået flere sure smileys, bøder og advarsler fra fødevarestyrelsen på det sidste. Han har derudover solgt alle sine produkter til et andet firma. Hvorfor og hvordan er det gået så vidt?

Mads Bo forklarer på din facebookprofil, at han har fået sure smileys og bøder af fødevarestyrelsen, fordi han  har sagt at det er sundt at drikke frugt og grøntsager, samtidig med at han har solgt nogle varer over nettet. I Danmark er det nemlig ulovligt at lave ‘uspecifikke anprisninger’, som betyder at man ikke må reklamere med, at den varer man sælger er sund, men i stedet kun fortælle hvor mange vitaminer og mineraler den indeholder.

Mads Bo har solgt sit webfirma som solgte såkaldte sunde varer, fordi han blev træt af at kæmpe med fødevarestyrelsen. Han skriver:

‘Som du måske har bemærket, er vi stoppet med at sælge fødevarer i vores webshop på www.highonlife.dk, herunder Livet Olie, Plantforce, Greens, mv. Denne beslutning er truffet, fordi vi gennem tiden har modtaget betragtelige bøder, sure smileys og advarsler om brud på fødevarelovgivningen. Bl.a. fordi vi har udtalt, at det er sundt at drikke frugter og grøntsager – samtidig med, at vi har forhandlet ovennævnte fødevarer. Det ’måsen’ man ikke.’

I sin tekst forklarer han at han udemærket godt kender årsagen til problemet. Men han har åbenbart valgt at sælge sine produkter frem for at underkaste sig reglerne om, hvordan man må udtrykke sig omkring de varer man sælger. 

‘I Danmark må man ikke sælge fødevarer, hvis man samtidig laver det, der på fagsprog hedder ‘uspecifikke anprisninger’. Det betyder, at man f.eks. ikke må sige at en broccoli er sund eller at antioxidanter er sunde. Fødevarestyrelsen mener nemlig ikke, at der er nogen sundhedseffekt ved at indtage antioxidanter – overhovedet. Man må dog gerne sige, at en citron indeholder C-vitamin, men så stopper det også der,’ skriver Mads Bo.

Har ikke tænkt sig at stoppe

Mads Bo er skuffet over fødevarestyrelsen, men har ikke tænkt sig at lade sig stoppe her. Han mener at fødevarelovgivningen ikke følger med tiden, og han forstår ikke hvorfor energidrikke og lightsodavand kan være lovlige, når han har haft så store problemer på grund af sine udtalelser om sundhed.

‘Efter min opfattelse er fødevarelovgivningen 30-40 år bagud – desværre. Når det er sagt, kan man undre sig over, hvordan det er fuldt ud lovligt at sælge og markedsføre light sodavand, blå og ’koffein-pumpede’ energidrikke og andet skrammel, som vores mad desværre er proppet med. Det er ligeledes ulovligt at kalde rismælk for rismælk. Det hedder risdrik. Det har vi også fået en sur smiley for… Men jeg har ikke tænkt mig at stoppe,’ skriver han.

Budskab frem for indtægt

Efter problemerne med fødevarestyrelsen er Mads Bo stoppet med at sælge varer over nettet. Han vurderer nemlig, at budskabet omkring sundhed er vigtigere end at have en indtægt på at sælge fødevarer. Men han lader sig bestemt ikke slå ud af situationen, han brænder stadig for at hjælpe og informere danskerne omkring sundhed og juicer.

‘Hvorom alting er, har vi vurderet, at budskabet om at drikke planter, er langt vigtigere end at have en indtægt på at sælge fødevarer, hvilket også er grunden til at vi er stoppet med at sælge Greens, Livets Olie og Plantforce proteinpulver, mv.,’ skriver han og fortsætter:

‘Så skal vi ikke bare fortsat kalde rismælk for rismælk. Blive enige om at antioxidanter er særdeles sundhedsfremmende. At gulerødder er gode for vores syn og ikke mindst nattesyn. At rødbeder er blodrensende og hjælper med at afgifte kroppen for ophobede affaldsstoffer. Lad os fejre, at jeg må citere Chris MacDonald for at sige, at ’kræft hader broccoli’, og ikke mindst, at broccoli er monster sund,’ skriver Mads Bo.

Større fødevarerskandaler i Danmark

Mads Bo udtrykker, at der er større skandaler i fødevareindustrien i Danmark, som fødevarestyrelsen burde bruge mere energi på.

‘Nu har Fødevarestyrelsen endelig fået ro til at beskæftige sig med listeria og salmonella skandaler, som virkelig er en trussel for folkesundheden i Danmark. God arbejdslyst venner!’ skriver han.

Kilde:

https://da-dk.facebook.com/Selvet.dk/posts/10152751420345460