Et startup firma der arbejder med videnskab indenfor materialer, fokuserer på genanvendelse af landbrugs- og forbrugeraffald til bæredygtige tekstiler af høj kvalitet

I dag er det kun 65 procent af fibre, der anvendes i tekstilproduktion, som stammer fra naturlige kilder. Samtidig går en stor mængde naturlig fiber spildt og ender som affald hvert år i form af overskydende mad. Estimater viser, at bananindustrien alene genererer 270 millioner tons affald hvert år. Alle skræl og stængler brændes eller rådner op, hvilket producerer methangas, der bidrager til den globale opvarmning. Nu håber Isaac Nichelson og hans startup, Circular Systems, at kunne gøre noget ved dette problem ved at omdanne naturlige affaldsfibre til anvendelige materialer.

Cirkulære systemer bruger tre forskellige teknologier. Den ene er Agraloop Bio-Raffinaderi, der omdanner affald fra afgrøder til tekstiler. Dette system retter sig mod landmændene og hjælper dem med at skabe yderligere indtægtsstrømme og lader afgrøder blive en vigtig kilde til fibre. En anden teknologi, Texloop, konverterede brugt tøj og andre typer tekstilaffald til nye tråde og stoffer. Denne teknologi kan skære ned på mængden af ​​tøj, der ender på lossepladser. Det tredje system, Orbital, kombinerer organisk affaldsfibre og tekstil affaldsfibre til nye. Denne fiber er både holdbar og kan trække fugt fra kroppen til ydersiden af stoffet, hvor det lettere kan fordampe. Ifølge Circular Systems har store sportswear mærker allerede vist interesse for den nye fiber.

Nichelsons inspiration stammer fra den erkendelse, at tekstilindustrien bruger en stor mængde giftige kemikalier. Han og hans partnere følte, at tiden var rigtig for tekstilindustrien at bevæge sig væk fra kemisk produktion. Circular Systems blev for nylig tildelt et tilskud på 350.000 USD / 2.2 million kroner fra Global Change Award fra H & M Foundation.

Kilde: www.circular-systems.com
Kontakt: www.circular-systems.com/contact

Forfatter: Redaktionen på ecolove