Det ikoniske denim-mærke Levi’s har indgået et samarbejde med en italiensk fabrikant og sammen vil de lave jeans med genbrugt nylon-affald.

Tøjmærket følger godt med, når det kommer til miljøhensyn og etik. Ikke nok med at de i nogle af deres fabrikker har indført et system, der genbruger vand, de opfordrer også til, at forbrugerne vasker deres jeans sjældnere. Og så har firmaet et ry for at behandle sine medarbejdere godt.

Det seneste de har kastet sig ud i, er skabt i samarbejde med nylon-fabrikanten Aquafil fra Italien. Aquafil har lavet et syntetisk materiale bestående af nylon-affald, kaldet Econyl. Materialet, som også er kendt som polyamid, er lavet udelukkende med nylon-affald, som f.eks. kasserede fiskenet og gamle tæpper.

Fiskenettene bliver taget fra havet, hvor man regner med at der er 640.000 af de såkaldte ”spøgelsesgarn” – fiskenet som er blevet tabt eller mistet, men som fortsat udgør en trussel for livet i havene.

En anden grund til at Levi’s bevæger sig over mod genbrugsmaterialer er, at bomuldsproduktionen på et tidspunkt vil få svært ved at følge med efterspørgslen, grundet pladsmangel til dyrkningen. Med ved at introducere Econyl i produktionen, vil Levi’s fortsat kunne lave deres denimprodukter samtidig med at gøre en forskel for miljøet.

De første jeans hvor Econyl vil indgå, bliver Levi’s 522 herrejeans, med et blandingsforhold på 61% bomuld, 38% polyamid (Econyl) og 1% Elastane. Levi’s har ikke meddelt om der er planer om at udvide til andre modeller.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: www.treehugger.com