En lysekrone er blevet udviklet, som efterligner biologiske processer og som absorberer kuldioxid og “udåndinger” ilt

Nu har en designingeniør udviklet en ‘levende lysekrone’, der ikke kun ser smuk ud, men også absorberer kuldioxid fra luften og frigiver ilt. The Exhale Chandelier som lysekronen hedder, er designet af Julian Melchiorri.

Melchiorri´s lysekrone er baseret på sit tidligere projekt ‘Silk Leaf’, et kunstigt blad lavet af kloroplaster (den chlorofylholdige del af planten) stabiliseret i et silkeprotein. Vand og næringsstoffer leveres til bladet gennem osmose, på samme måde som de naturlige blade virker.

Til The Exhale Chandelier tilpassede Melchiorri de kunstige blade til 70 kronblade i tre forskellige størrelser. Hvert kronblad indeholder grønne alger, der opretholdes af en foderblanding af næringsstoffer og vand og tændes af LED-lys. Algerne absorberer kuldioxid og “udånder” ilt. Effekten er et unikt belysningsarmatur, som renser luften naturligt.

Melchiorri forestiller sig, at hans kunstige blade og lysekroner i sidste ende vil bliver brugt i applikationer til ventilationssystemer, til interiør eller endda i rumforskning. Hans mål er at udvikle nye måder at efterligne biologiske mekanismer, til effektivt at løse problemer på en æstetisk tiltalende måde.

I fremtiden vil teknologi, der efterligner biologiske processer, være i stand til at forbedre bymiljøet i stor skala?

Kilde: www.julianmelchiorri.com
Email: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove