Den 39-årige amerikanske skuespiller Leonardo DiCaprio, som er den verdenskendte Titanic-stjerne er begejstret over at være udnævnt som fredsambassadør for FN, og ser frem til at tale for miljøets sag.

Den 39-årige amerikanske skuespiller Leonardo DiCaprio, skal nu tale for miljøets sag, han er nemlig blevet udnævnt som ‘’Messenger of Peace on Climate Change’’, som vi kalder fredsambassadør for klimaændringer på dansk. DiCaprio er især kendt for sin rolle i Titanic, hvor han bliver dræbt af sammenstødet med et isbjerg, med denne rolle er det måske skæbnens ironi der gør, at den populære skuespiller fremover kan kalde sig for fredsambassadør og tale for miljøets sag.

Skuespilleren som er dykker i sin fritid, påstår at han selv kan se de drastiske forandringer i havene, og det er muligvis også grunden til hans store donationer til marinebevarelser. DiCaprio ligger nemlig 38 mio. danske kroner til side de næste to år, som skal hjælpe havmiljøet tilbage til sin balance.

Skuespilleren har selv set forandringerne i havene

Som erfaren dykker, fortalte han under sit foredrag, at hvad der en gang lignede et endeløst undervands utopi, er nu fyldt med afblegede koralrev og områder uden nogen form for liv. – Skriver den amerikanske nyhedsside ‘the Daily Mail’.

‘Det er en ære for mig at indtage min nye rolle som fredsambassadør for klimaændringer og støtte generalsekretæren i hans arbejde med at adressere en af de vigtigste sager, vi må se i øjnene som et globalt samfund’, siger Leonardo DiCaprio i en officiel udmelding på FN’s hjemmeside.

Ban Ki Moon, som er FN’s generalsekretær, roser DiCaprio for sit store initiativ og økonomiske støtte, og mener at med den populære Titanic-stjerne som fredsambassadør for FN, vil man se flere folk bakke op om de nye projekter og ændringer.

‘Jeg føler en moralsk forpligtigelse til at tale den her sag på dette afgørende tidspunkt i menneskets historie – det er tid til handling. Hvordan, vi vælger at reagere på klimakriser i de kommende år, vil sandsynligvis afgøre menneskehedens og vores planets skæbne’, siger Leonardo DiCaprio.

Tidligere kendte fredsambassadører for miljøet har balndt andet været skuespillerne Edward Norton, Michael Douglas, Charlize Theron og George Clooney, og derudover musikeren Stevie Wonder.

Kilde: http://www.avisen.dk

Forfatter: Redaktionen på ecolove