LEGO har annonceret et nyt udvalg af planteformede legetøj fremstillet af bæredygtige sukkerrør

Brugen af ​​plastemballage fra globale virksomheder er kommet under øget kontrol. I januar lovede elleve corporate giganter, herunder Amcor, Unilever, Walmart, Coca-Cola og Mars, at bruge 100 procent genbrugelige, genanvendelige eller kompostable emballager inden 2025 eller tidligere.

På ecolove har vi dækket en lang række initiativer og innovationer med det formål at reducere mængden af ​​plastaffald, herunder spiselige strå fremstillet af tang og biologisk nedbrydelig plast fremstillet af madaffald. Nu har LEGO meddelt, at de vil begynde at reducere brugen af ​​plast ved at tilbyde LEGO legetøj fremstillet af et bæredygtigt, plantebaseret materiale.

LEGO er begyndt at producere et nyt udvalg af legetøj fremstillet af polyethylen – en fleksibel plast fremstillet af ethanol udvundet af sukkerrør. LEGO hævder, at det nye materiale er fremstillet af bæredygtig sukkerrør og er ligeså holdbar som konventionel plast. Virksomheden har sat et mål om at bruge bæredygtige materialer i alle sine kerneprodukter og emballage inden 2030.

Tim Brooks, Vicedirektør for Miljøansvar ved LEGO Koncernen forklarer: “På LEGO Group ønsker vi at få en positiv indvirkning på verden omkring os … Dette er et godt første skridt i vores ambitiøse engagement om at gøre alle LEGO klodser ved hjælp af bæredygtige materialer. “

Ifølge LEGO er de nye plantebaserede elementer teknisk identiske med dem, der fremstilles ved hjælp af konventionel plast. “Børn og forældre vil ikke mærke nogen forskel i kvaliteten eller udseendet af de nye elementer, fordi plantebaseret polyethylen har de samme egenskaber som konventionel polyethylen,” udtaler Brooks.

Det nye polyethylenområde vil udgøre omkring 1 til 2 procent af det samlede antal plastikstykker, LEGO producerer, og vil indledningsvis omfatte botaniske stykker som blade, buske og træer. De bæredygtige LEGO-dele vil være tilgængelige i kasser, der starter senere i år.

Kilde: www.lego.com
Email: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove